USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На нову розмітку у Луцьку планують витратити півмільйона

4 Січня 2017 11:39
Пластикова розмітка дорожнього полотна може з’явитись на вулицях центральної частини міста вже цього року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради.

Як зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась, пластикова розмітка користується популярністю в Європі. Головною перевагою є довший термін служби – зазвичай розмітки вистачає на 5-7 років.

Орієнтовно, на таку розмітку планують витратити близько 500 тисяч гривень. Проте точну ціну Крась називати не береться, адже спочатку слід знайти спеціалістів, які виконають цю роботу.

Планується, що нова розмітка з’явиться на вулицях центральної частини міста – Словацького та на проспекті Волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 4 Січня 2017 14:24
Ню-ню!!!!
Луцький НТУ Показати IP 4 Січня 2017 22:17
Згідно наших українських держстандартів передбачено згідно п.5.4.3 ДСТУ 2587-2010 "... У разі нанесення постійної горизонтальної розмітки треба застосовувати матеріали з терміном зносостійкості не менше ніж три роки для полімерної стрічки, один рік для пластичних мас та шість місяців для фарб..." Тобто навіть розмітка згідно НАШИХ національних норм повинна мати нормативний термін служби не менше року (на основі пластичних мас - приклад її влаштування траса Київ-Ковель-Ягодин), або не менше ТРЬОХ років (полімерна стрічка)... і це нормативний термін.... тобто той, що виконавець гарантує ... а реальний може бути на 50...100% більший. P.S.Вміємо та можемо якщо така задача стоїть та фінансовий ресурс під це виділений.
Турист Показати IP 5 Січня 2017 08:36
Я можу таке зробити. Куди звертатись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus