USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На що Волинь отримає 30 мільйонів доларів

1 Квітня 2014 10:15
У розвиток медицини на теренах Волині передбачається інвестувати 30 мільйонів доларів США. Це кошти проекту Світового банку, які реалізовуватимуть упродовж 2014-2017 років.

Нагадаємо, що наш регіон став одним із переможців у конкурсі проектів вдосконалення медичної галузі краю. Але сума у 30 мільйонів надійде за умов співфінансування 10% з місцевих бюджетів.

Нещодавно керівництво Світового банку окремим листом ще раз підтвердило готовність співпрацювати з Волинською областю та надати фінансову допомогу на модернізацію медичного обслуговування населення краю.

Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА Іван Грицюк, інформують у прес-службі облдержадміністрації.

“Проект, який втілюватиметься в регіоні, спрямований передусім на зниження рівня інвалідності та смертності від хвороб системи кровообігу, а також передбачає суттєве підвищення якості і доступності медичної допомоги для таких пацієнтів”, - розповів Іван Грицюк.

З його слів, втілюватиметься проект на усіх трьох рівнях надання медичних послуг. Особливий акцент - на первинці. У рамках проекту реконструюють 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Кожному закладу нададуть окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. Кошти на ці цілі надає Світовий банк, однак обов’язковою умовою є 10% співфінансування з місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції.

Окремо, в уже діючі амбулаторії, буде також придбане необхідне медичне устаткування. На вторинному рівні втілення проекту передбачає створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів, які створюватимуться з урахуванням потреб населення та географії доїзду “швидких”.

Щодо третього рівня волинської медицини, то, як повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА, для розширення можливостей практичної хірургії в кардіологічних центрах краю, зокрема в обласній лікарні, туди придбають додаткове обладнання. Це дозволить значно збільшити відсоток необхідних оперативних втручань, які рятують життя.

Довідково. Поширеність захворювань системи кровообігу на 100 тисяч дорослого населення Волинської області становить 64 793 хворих. У структурі смертності саме ці захворювання займають перше місце − 67.9%. Смертність від цих захворювань є найвищою і серед осіб працездатного віку − 27.1%. У структурі первинної інвалідності цей показник складає 20.9%. У березні 2013 року Світовим банком було оголошено конкурс на участь областей в конкурсі на фінансування реформування системи охорони здоров’я. Із 27 регіонів України, заявки були подані 22-ма. Десяти з них буде надано таку допомогу, серед них — і Волинська область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
клямчукин Показати IP 1 Квітня 2014 10:33
сп*зд*т все деньги.все.без остатка.
Москаль Показати IP 1 Квітня 2014 10:45
Пришкандыбает Павлик Данильчук со своими выпердышами и "попросит" перекинуть бабки на "добровольную" помощь ПС. А отказывать Павлику, на сколько я знаю, не принято.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2014 11:11
Ото С_дор вже потирає руки, скільки ж то бабла привласнить.
він Показати IP 1 Квітня 2014 13:34
ці кошти для волині пробив ще Клімчук,
вона Показати IP 1 Квітня 2014 14:07
ага, ще бондар з французом. Клімчук тільки реформу провів, що ми всі скоро повиздихуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus