USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зарплати - під загрозою: Волинь недоотримала дотацій

29 Квітня 2014 12:39
Область недоотримала 301 мільйон гривень дотації вирівнювання протягом цього року.

Про це під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації у відеоселекторному режимі, що відбулося 29 квітня, повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк.

З його слів, протягом трьох місяців цього року до бюджетів всіх рівнів області надійшло 937,2 мільйона гривень податків і зборів та інших обов’язкових платежів, що на 219,3 мільйона менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Однією з ключових проблем він назвав відставання надходжень до держбюджету, особливо це стосується податків і зборів, що формують дотацію вирівнювання для місцевих бюджетів. І в минулому році місцеві бюджети області систематично недоодержували дотацію вирівнювання, але якщо за січень-березень 2013 року було недоодержано 63,9 мільйона гривень, цього року - 301 мільйон гривень, тобто вп’ятеро більше. Зі слів посадовця, лише за березень недоодержали 90,7 мільйона гривень дотації вирівнювання.

«Оскільки наша область дотаційна майже на 70%, недоотримання дотації створює ризики для своєчасної виплати заробітної плати та всіх інших захищених статей. Тому над забезпеченням виконання дотаційних платежів потрібно працювати міністерству доходів, особливо митним органам, тому що значна частина недовиконання йде у митних платежах», - зазначив Ігор Никитюк.

Вирішальним фактором наповнення бюджету, з його слів, є наповнення податку на доходи фізичних осіб. На 2014 рік заплановане збільшення цього платежу на 9,7%, а практичне виконання забезпечило збільшення лише на 0,8%. Це обумовлено зниженням на економічно активних підприємствах обсягів виробництва та відповідно скороченням або переведенням працівників на неповну ставку, відповідно зменшенням фонду оплати праці і як наслідок відрахувань для податку на доходи фізичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дід Панас Показати IP 29 Квітня 2014 12:44
не хвилюйтесь, не встигли надрукувати. надрукують дадуть, правда їх інфляція жерти буде але надрукують.
коля Показати IP 29 Квітня 2014 12:51
ой нашы люди ы без зарплати будуть ходити на роботу аби кудись ходити якщо за мынымальну ходять
Дідо Показати IP 29 Квітня 2014 15:45
А як можуть в бюджеті бути гроші, коли старі дерибанщики та відкатчики продовжують працювати в фінансових та податкових органах. Де люстраційний комітет?
пророк Показати IP 29 Квітня 2014 16:24
НАДО СТАВИТЬ ПАМЕТНИК БЕНДЕРУ ЗА 250ТЫСЧ только он поможе
провідець до пророк Показати IP 30 Квітня 2014 00:43
согласна, і то чим скоріше ти краще а ще бруківку за ?????? тис, І огадку ???? тис.. щоб навєрніка!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus