USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині тренують футболістів на продаж

27 Грудня 2014 17:07
У Володимирі-Волинському виховують професійних футболістів й продають їх у київські й донецькі клуби, ігноруючи ФК «Волинь». Говорять і про «нечистого на руку» директора, який кошти «кладе» на приватний рахунок.

Про це йшлося під час підсумкового засідання результатів роботи Федерації футболу на Волині.

Як розповідає Президент Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний, керівництво Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» не хоче співпрацювати з ФК «Волинь».

«Вони на 95% фінансуються з бюджету області, втім, майже усі футболісти, які там знаходяться – не волинські діти, вони там вчаться, а потім роз’їжджаються. Звісно, є позитив, вони грають у чемпіонатах України, їхні юніори представляють область, але далі ми тих футболістів не бачимо. Окрім того, є створена приватна організація, куди потім за гравців перераховують гроші, а інтернат з цього нічого не отримує. Одного разу ми взяли там гравця, але гроші одразу на інтернат дали. Я спілкувався з директором, кажу йому давай я візьму в тебе ще одного футболіста через трохи, бо їду на збори в Крим, він погодився й пообіцяв, що іншим не віддасть. То я приїжджаю, а він футболіста повіз у донецький ФК «Шахтар», то як з людиною говорити? Вони не поважають патріотів Волині», - розповів Кварцяний.
Зі слів Президента Федерації футболу Волині, нещодавно він отримав інформацію, що в інтернаті знову є гравці, яких хоче купити київський клуб ФК «Динамо», а гроші мають переказати на приватний рахунок.

Окрім того, наголошує Кварцяний, що Володимир-Волинський не має своєї футбольної команди, й керівництво міста не зацікавлене у її формуванні.

«Голова Федерації футболу Володимира-Волинського нагородив орденом мера міста, але за що? У них навіть немає футбольної команди міста. Так, він набудував спортзали, але команди немає. Про те, що вони не зацікавлені у її формуванні, свідчить такий факт: ми грали там у футбол, був повний стадіон людей, і підійшов до нас заступник мера. Я йому кажу про проблему, а він: «Що у нас хіба немає команди?» І це помічник Саганюка (міський голова, - ред). Такі люди думають, що у них є інтернат, і нічого не треба більше робити» - наголосив головний футболіст Волині.

Нагадаємо, Президент Федерація футболу Волині Віталй Кварцяний, звітуючи про роботу у 2014-му році, поставив усім своїм підопічним оцінку «задовільно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
балакун Показати IP 27 Грудня 2014 20:13
Платіть їмя. як інші клуби і будете мати гравців. Чи Кварц хоче на халяву юну зірку щоб через 2-3 сезони продати в ті ж клуби, а комісійні собі хапанути)
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 21:57
100%
111 Показати IP 28 Грудня 2014 09:11
Так платити, якщо на школу йде можна, а не в кишеню Клшельнику. Ви ж уважно статтю почитайте. Школу фінансує держ буджет, а гроші за гравців ідуть не назад в бюджет школи, а в приватну власність...
Знаю подробиці Показати IP 28 Грудня 2014 09:33
коментар було видалено
Вчителька Показати IP 28 Грудня 2014 10:18
Взагалі не знаю,діти грають,є прекрасні юні футболісти,а копійок тих нещасних їм не дають.Начерта такий футбол?
Знаю подробиці 2 Показати IP 28 Грудня 2014 10:19
Чому школа ВіКу, яка базується у Володимирі, користується місцевою інфраструктурою, підтримкою, ймовірно, й фінансовими ресурсами виховує дітей і юнаків переважно немісцевих? А непоганий же бізнес на футболі влаштував керівник BRW-ВіК і депутат Волинської обласної ради Валентин Кошельник. Посудіть самі, як працює його система… 1. За інформацією батьків, участь дитини у навчально-тренувальних зборах коштує їм від 1000 грн. 2. За обіцянку працевлаштувати випускника BRW-ВіК у футбольному клубі України батьки мусять викласти від 20 тисяч гривень. 3. Керівництво школи отримує за працевлаштованого футболіста двічі, адже ще й вимагатиме у клубу суму за підготовку гравця. Гроші керівництво просто кладе у власну кишеню. Напевне, через це Віктор Кошельник отримав в футбольних колах прізвисько «Кошельок» («гаманець»). 4. Харчування і проживання вихованців школи здійснюється за рахунок місцевого бюджету. 5. Мер Володимира Петро Саганюк, як людина занята, допомагаючи футболу просто дослухається до того, що йому говорить Кошельник. Міському голові ніколи детально втручатися в процес, але напевне він був би не проти того, аби в його місті існувала хороша любительська команда. 6. Інфраструктура, за допомогою якої BRW-ВіК виховує таланти, перебуває на балансі комунальної влади, тобто громади міста Володимира-Волинського. Клуб економить, не витрачаючись на неї. 7. Ніхто із футбольної влади, футбольних арбітрів, місцевої влади, депутатів різних рівнів чи фіскальних органів не втручається в такий нехитрий бізнес Кошельника. Вочевидь всім їм подобається слово «кошельок». Відтак, зрозуміло чому він поводиться настільки нахабно, ігнорує закони і регламенти. Це слово імпонує, напевне, й керівництву ДЮФЛ, яке ігнорує регламентні норми, київському «Динамо», з яким тісно співпрацює Кошельник, і керівництво якого отримує собі футболістів, вихованих на волинському бюджеті. Як результат цього бізнесу – розвал любительського Володимир-Волинського футболу. Справді, де тепер можуть грати випускники BRW-ВіК, якщо у Володимирі-Волинському вже багато років немає команди, яка грала в обласному чемпіонаті. Тому діти, які щороку випускаються, не мають де грати і часто завершують кар`єру, не розпочавши її у дорослому футболі навіть на любительському рівні. Парадокс – переважно усі зусилля міста у спортивній сфері ідуть на дитячу школу, але міська команда, яка б мала прославляти Княжий град, відсутня… Валентин Кошельник багато їздить Україною. Шукаючи і продаючи молоді таланти, він часто розповідає, що утримує дитячу футбольну школу «BRW-ВіК», що він такий собі волинський "син лейтенанта Шмідта"… Це не смішно, а сумно, якщо зважити на те, що вся громада міста й області фінансує розвиток приватної структури, яка діє під егідою громадської організації.
Анонім Показати IP 29 Грудня 2014 07:05
Кварц собі хоче на них заробити
Аноніму Показати IP 29 Грудня 2014 09:59
При чому тут Кварцяний взагалі??? Обговорюємо дії Кошельника, а вже Кварца не треба сюди приплітати
Женя Показати IP 12 Листопада 2017 13:27
Хочу грати в вас у футбол!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus