USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині розподілять понад 42 млн дотації для медичних та освітніх закладів

22 Жовтня 2019 23:26
Кошти дотації з держбюджету пропонують розподілити між районами та громадами області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 22 жовтня.

Депутати рекомендували погодити проект розпорядження голови ОДА про розподіл нерозподіленого обсягу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 2019 рік.

Як пояснив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, йдеться про розподіл дотації у сумі 42,486 мільйона гривень на заклади освіти та охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок освітньої та медичної субвенцій на потреби, які не покривають ці субвенції. Тобто, це поточне утримання та заробітна плата обслуговуючого персоналу у закладах освіти та комунальні послуги у закладах охорони здоров’я. Кошти розподілять між районами та ОТГ за погодженням Кабміну. 10% від суми пропонують розподілити, виходячи з виконання дохідної частини бюджету, виділивши понад 4 мільйони для бюджетів, показники виконання яких нижчі за середній показник в області. Ще 10% пропонують виділити тим установам охорони здоров’я, в яких планові показники нижчі, ніж касові видатки минулого року. 60% дотації розподілятимуть за школами відповідно до контингенту. Останній показник, який враховують – збільшення контингенту.

Таким чином, для Камінь-Каширського району пропонують спрямувати 4,262 мільйона, для Рожищенського району – 2,993 мільйона, Горохівського району – 2,374 мільйона, Ківерцівській ОТГ – 1,62 мільйона, Любешівській ОТГ – 1,505 мільйона тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus