USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині удвічі подорожчає скраплений газ

17 Квітня 2014 12:12
ПАТ «Волиньгаз» невдовзі призупинить забезпечення скрапленим газом за пільговими цінами споживачів Волинської області. Вартість одного балону газу може збільшитися з 144 до 350 гривень через відсутність аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення упродовж двох останніх місяців, повідомили у прес-службі «Волиньгазу».

Через перебої з постачанням скрапленого газу у ПАТ «Волиньгаз» ресурс газу для забезпечення споживачів вичерпаний повністю. Через це можуть постраждати майже 86 тисяч волинських сімей, з яких понад 70 тисяч – мешканці сільських населених пунктів.

Щоб уникнути збільшення суспільної напруги, ПАТ «Волиньгаз» звернулося з листом до голови Волинської обласної державної адміністрації Григорія Пустовіта з проханням посприяти вирішенню питання проведення спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для комунально-побутового споживання.

«Споживачами цього виду палива на Волині в основному є пенсіонери і малозабезпечені сім’ї - мешканці негазифікованих сіл. Індивідуальні газобалонні установки найчастіше використовують для приготування їжі, а напередодні найбільшого християнського свята нестача балонного газу створює для споживачів особливі незручності», – зауважує голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

«Якщо пільгова вартість одного балону для нашого споживача з доставкою коштує 144 гривні за балон газу, то комерційна вже сягає 350 гривень», – пояснює Коротя.

ПАТ «Волиньгаз» - єдиний в області постачальник цього енергоносія, оскільки має аварійно-диспетчерську службу, забезпечену загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104», відповідний дозвіл територіальних органів Держгірпромнагляду, патенти Міністерства доходів та зборів на реалізацію скрапленого газу, а також власну виробничу базу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus