USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як радять наповнювати бюджет у шахтарському регіоні Волині

8 Грудня 2015 17:47
Закриття шахт та невирішене питання фінансування будівництва шахти №10. У зв'язку з цим перекриття доріг у шахтарському місті може відбутися вже завтра. Про це повідомляє міський голова Нововолинська. Натомість наповнювати місцеві бюджети у регіоні, де триває закриття шахт, пропонують завдяки інвестиційним проектам.

Про це стало відомо під час публічного обговорення бюджету та перспектив розвитку Волині 8 грудня у Луцьку.

Так, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков зауважив, що перспективою розвитку Волині є створення робочих місць, тобто бази наповнення бюджетів. Він відзначив, що у державному бюджеті не врахована шахта №10, хоча її введення в експлуатацію сприятиме наповненню бюджету і Поромівської сільської ради, і району. Допомогти у вирішенні проблеми міський голова Нововолинська просив депутатів обласної ради.



Нагадаємо, раніше йшлося про те, що для продовження будівництва шахти №10 потрібно передбачити у державному бюджеті на наступний рік не менше мільярда гривень. Саме на новозбудованій шахті буде можливість працевлаштувати працівників шахт, питання про закриття яких є нагальним сьогодні (№1 та №9).

Голова обласної ради Ігор Палиця наголосив, що важливо запропонувати варіанти того, як зробити вугільну галузь Волині конкурентоспроможною. Він зазначив, що фінансуватися з обласного бюджету створення робочих місць не може, адже бюджет не є настільки профіцитним.

Держава, з його слів, теж не має коштів на створення робочих місць, оскільки значні витрати йдуть на зміцнення обороноздатності. Отже, він пропонує розробляти інвестиційні проекти, пропонувати земельні ділянки, а з бюджету, можливо, вдасться профінансувати проведення комунікацій до цих ділянок.

Зі слів Ігоря Палиці, розпочинати варто з прозорості виділення земельних ділянок, аби інвестор знав, що йому виділять те, що він бажає, а депутати не проситимуть за своє рішення гроші. Лише тоді в регіон надходитимуть інвестиції. Щодо шахт, він запевнив, що спільною позицією облради та облдержадміністрації буде звернення до Володимира Демчишина та Прем’єр-міністра щодо негайного вирішення питання.

Як розповів Нововолинський міський голова, завтра запланована його зустріч з Міністром палива та енергетики Володимиром Демчишиним, хоча фактично вже завтра може відбутися перекриття доріг у Нововолинську. Під час наради з Міністром планують розглянути згадані питання щодо проблем на ДП «Волиньвугілля» та шахті №10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 8 Грудня 2015 18:51
Міському голові Віктору Борисовичу Сапожнікову за повсякденну турботу про долю гірників Волині- наша красна подяка та повага!
арістарх Показати IP 9 Грудня 2015 07:53
шановний анатоль.з уже витраченими і тими коштами ,що ще потребує шахта №10,це буде більше за весь бюджет волинської області за 2014 рік!за такі кошти з нововолинська можна булоб зробити "ляльку" і набудувати робочих місць не тільки для справді несщасних шахтарів а для всієї волинської області!невже у нововолинську немає грамотних економістів?.Запам"ятайте:ваше вугілля в україні нікому не потрібне!Бандитам при владі легше привести вугілля з юар ,чим мати "геморой " з добудовую вашої шахти.Зрозумійте ,вже, ви , нарещті!
арістарх Показати IP 9 Грудня 2015 08:21
Дякую, пане люстратор,,,,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus