USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На «Ягодині» з пасажирів автобусів збирали гроші

23 Січня 2014 21:02
У пунктах пропуску «Дольськ» і «Ягодин-авто» на Волині, водії рейсових і туристичних автобусів збирають гроші з пасажирів. Перевізники вимагають кошти, аби прискорити проходження контрольних процедур. З таким скаргами двоє громадян України звернулись на «гарячу лінію» уряду та телефон служби довіри Адміністрації прикордонної служби.

По скаргах проводяться перевірки, матеріали яких будуть направлені в правоохоронні органи. Про це повідомив перший заступник начальника Луцького прикордонного загону – начальник штабу підполковник Олег Шевченко. На брифінгу він розповів про суть скарг, а також заходи, які вживають прикордонники, аби уникнути непорозумінь при перетині кордону.

«Протягом тижня надійшло дві скарги: по пункту пропуску «Дольськ» від громадянина України, що проживає у Дрогобичі, і по пункту «Ягодин-авто» від громадянки України, що постійно проживає у Німеччині, а до Луцька приїхала провідати матір. Люди поскаржились на збір коштів водіями рейсових і туристичних автобусів нібито для прискорення проходження контрольних процедур. Були опитані пасажири автобусів, водії, відбулась зустріч із керівниками автопідприємств, що здійснюють перевезення. Причетність співробітників Луцького прикордонного загону до збирання й отримання коштів не підтвердилась», - повідомив підполковник.

Олег Шевченко додав, що у першому випадку скаржник розповів, ніби чув розмову водія автобуса з працівником якоїсь контролюючої служби на пункті пропуску. Та упізнати форму по фотографіях чоловік не зміг. У другому випадку жінка взагалі не вказала нічого конкретного, лише висловила своє обурення відразу на урядову «гарячу лінію», після чого відразу була ініційована перевірка.

«Хочу наголосити, аби громадяни знали: прикордонний контроль – перевірка документів пасажирів, транспорту, багажу – здійснюється безкоштовно.– Номери «телефонів довіри» розміщені на стендах у пунктах пропуску. На прикордонних автостанціях і в автобусах міжнародного спрямування розклеєні інформаційні матеріали про те, що збирання якихось коштів і передача їх співробітникам прикордонної чи митної служби – це протиправні дії, що потрапляють під кримінальні статті про шахрайство і давання хабара.

Не беруть там, де не дають – громадянам це потрібно запам’ятати», - додав начальник штабу прикордонного загону

Олег Шевченко поінформував, що в середньому оформлення на кордоні рейсового автобуса с 30-40 пасажирами займає 30-40 хвилин. Час залежить від кількості пасажирів, у яких треба перевірити документи, категорії громадян, які перетинають кордон. У пунктах «Ягодин» і «Доманово» є окремі смуги руху для автобусів, тож затримок не виникає, і платити за прискорення проходження контролю не треба. Черги можливі в період свят, відпусток і канікул, але прикордонники намагаються якомога швидше оформляти пасажирський транспорт. А водії чи сторонні автобуси, які збирають із пасажирів гроші нібито для прикордонників, - шахраї, які просто хочуть нажитися» , - додав начальник штабу прикордонного загону.

Для оперативного вирішення питань, що можуть виникнути при перетині державного кордону, підполковник радить телефонувати на комутатор Луцького прикордонного загону – (0332) 24-41-44. Начальник штабу не виключає того, що водії дійсно можуть збирати гроші у пасажирів, та рекомендує в таких ситуаціях не встрявати в афери і не чинити протиправних дій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
я в шоці Показати IP 23 Січня 2014 21:24
Інформація не підтвердилася??????Звичайно водії нічого не скажуть бо везуть цигарки!кому потрібні проблеми!!!!!!
та ви що ...... Показати IP 23 Січня 2014 21:41
це вже робиться з особистого мого досвіду 15 років.завжди була такса 5 євро так що..........яка ж то новина
…raxyetsja normojy.. до та ви що ...... Показати IP 27 Січня 2014 23:48
ja pidpusyjys!Kozhnogo razy kolu peretunajy kordon…vodii zburajyt po 5 euro.ale byvae wo nevsi zdajyt….v takomy vupadky vodii dokladajyt svoi kowtu!tak vyxa moi 4ylu v avtobysi
я ТЕЖ Показати IP 23 Січня 2014 21:49
Та це ясно, як 2 + 2 = 4. Я одна не здавала, то була "жадной западенкой". Це без винятку кожного у кожному автобусі збирають гроші із часу відкриття кордону. Отож, більше 20 років. І факти не підтвердилися? Точно, як зараз на майдані "наша міліція нас береже". Убиває людей не беркут, катують на морозі мирних протестантів за правду не беркутівці? На відеоролику все видно. А попробуйте доказати. У державі, де керують бандити, нічого не можна доказати. Але, дасть Бог милостивий, скоро ми зможемо це доказаьти!
студентка Показати IP 23 Січня 2014 21:52
люди милі, а хто ж такий розумний перекладав на англійську? онлайн-перекладачем, напевно? позорище
Студентці Показати IP 23 Січня 2014 22:20
Як викладач дуже люблю студентів, проте змушена зауважити: українською треба казати 1) перекладав англійською; 2) сором.
Аліса Показати IP 24 Січня 2014 08:50
Постійно їжджу до родичів у Німеччину і завжди на кордоні такса -50 грн. або 5 євро.Рідко з пасажирів хто відмовляється платити , майже всі платять. Але це не звільняє від проходження митного контролю. Іноді ця платня помагає, а іноді навпаки, отримавши гроші, митники починають шманати всіх від А до Я.
Лучанин Показати IP 24 Січня 2014 10:04
да ну такого не може бути в нас все прозоро, це наклеп в нас в державі панує порядок на всіх стеблях влади.))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus