USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На будівництво нового шлюзу на Волині дали майже мільйон євро

19 Вересня 2013 11:46
Після передачі білорусами в 2012 році об’єктів Білоозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу у власність України, там розпочали будувати новий шлюз. Старий був збудований ще 150 років тому і не виконував своїх функцій повною мірою.

На засіданні українсько-білоруської Робочої групи зі спільного використання водних об’єктів заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк запевнив, що коштів на будівництво дали достатньо.

«Ми почали будувати новий шлюз. На цей проект виділили майже мільйон євро. До кінця року плануємо завершити 50% робіт», - повідомив Карпюк.

Зі слів посадовця, держава передбачила й додаткові кошти на збереження насосної системи Білоозерських об’єктів.

Довідково:

Білоозерську водоживильну систему спорудили у 1846-1847 роках, більша частина її знаходиться на території Волинської області. Вона відіграє стратегічне значення в роботі Дніпро-Бузького каналу, який з'єднує річку Піну (притоку Прип'яті) з річкою Муховець (притоку Західного Бугу). До 2012 року Білоозерська водоживильна система перебувала у власності Респубіки Білорусь, але регулювання рівня води білорусами відзначалося й на волинських водоймах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus