USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині електрообладнання «нарізали» на 700 тисяч

11 Жовтня 2013 15:24
Майже 700 тисяч гривень збитків завдали крадії електрообладнання енергетикам області з початку року, - повідомили у прес-службі ПАТ «Волиньобленерго».

До слова, найчастіше крадуть обладнання з чорного та кольорового металу, яке можна здати на пункти прийому брухту.

Протягом 2013 року злодії поцупили два десятки кілометрів проводу, дванадцять штирів заземлення. Особливо зухвала крадіжка дороговартісного електрообладнання трапилася у Турійському районі - там викрали обладнання комплектної трансформаторної підстанції.

Зловмисники заробили кількасот гривень, а збитків завдали на 30 тисяч. У ще більшу суму збитків для ПАТ «Волиньобленерго» - 36 тисяч гривень - обернулася крадіжка обмотки трансформатора в селі Вівчицьк Ковельського району. Не гребують злодії і дешевшими матеріалами, наприклад, скляними ізоляторами, яких з початку року вкрали вже сто двадцять штук. Безслідно зникли і шість десятків опор.

Любителі дармової наживи своєю протиправною діяльністю спричиняють не тільки збитки енергетикам, а й приносять чимало незручностей жителям сіл, біля яких крадуть обладнання, адже для відновлення електропостачання потрібно багато часу. Крім того, кожна така крадіжка - це загроза життю крадія, адже електротравму можна отримати навіть при наближенні до обладнання, не кажучи вже про його демонтаж.

Згідно зі статистикою, від дії електричного струму найчастіше травмуються не працівники електроенергетичної галузі, а сторонні особи, які самовільно проникають в електроустановки. З початку року від такого ураження струмом в Україні загинуло уже двадцять шість осіб. Половина смертельних випадків сталася саме при спробі крадіжок електрообладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus