USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині керівника військкомату визнали винним у хабарництві

12 Липня 2013 15:29
Колишнього очільника Рожищенського районного військового комісаріату визнали винним в одержанні хабара обсягом 200 доларів США за непризов 22-річного юнака до армії.
Такий вирок виніс Ковельський міськрайсуд, - повідомляє «ZIK».
Чоловіка обвинувачували в одержанні неправомірної вигоди за непризов юнака до лав Збройних сил. Той у вересні 2011 року проходив медкомісію в районній лікарні для подальшого працевлаштування. Тоді й з’ясувалося, що у юнака немає військово-облікових документів. Медики повідомили про це райвійськкомат.
Далі версії правоохоронців та звинуваченого розходяться. Стражі закону переконували, що військовий комісар у розмові запропонував юнаку відремонтувати дах у комісаріаті. Натомість, обіцяв не призивати того до армії. Після кількатижневих роздумів юнак відмовився. А комісар натякнув, що це питання можна вирішити і за допомогою готівки. У результаті торгів нібито зійшлися на цифрі 200 доларів.
Через кілька днів юнак передав військовому 200 доларів, а той, натомість, власноруч склав та видав посвідчення про приписку до призовної дільниці. Аби приховати сліди злочину, комісар буцімто переніс гроші до кабінету невропатолога. Того ж дня його затримали працівники СБУ.
Але військовий категорично відкинув усі звинувачення. Він заявив, що ніяких грошей від постраждалого не отримував, а документ видав законно. Мовляв, як тільки молодик від нього пішов, за 5 хвилин до кабінету завітали працівники СБУ. Вони відразу освітили його руки, на яких нічого не виявили. Почали проводити огляд кабінету, а через 10 – 15 хвилин чомусь ще раз освітили його руки. І тоді заявили, що нібито побачили залишки фарби на його руках. При цьому свої руки, рукавички, тампони перед змивом співробітники УСБУ чомусь не освітлювали.
Більше того, підсудний стверджував, що під час змивів працівник спецслужби намагався протягти тампон до пальців його рук. Коли ж його затримали, то під тиском та умовляннями підписав явку з повинною.
Однак, суд визнав чоловіка винним за двома статтями Кримінального кодексу – у службовому підробленні та хабарництві. Тож його оштрафували на 11 тисяч гривень та заборонили впродовж кількох років обіймати «хлібні» посади у військкоматах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Факт Показати IP 12 Липня 2013 15:37
Нормально, проти чувака жодних доказів, а йому шиють щоб СБУ не обламувати. За 200 зелених без доказів звільнили місце кому тра.
СБУ Показати IP 13 Липня 2013 00:00
Під псевдо "ФАКТ" сам колишній воєнком Бірук. А з доказами все нормально - і відео і аудіо. пожаліли щура - ще й дали нормально звільнитись і получасти пенсію. а коли писав явку з повинною, то боявася не тиску, як зараз варнякає - а інших епізодів. Слава СБУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus