USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині напружена ситуація з виконання бюджету області

25 Квітня 2013 12:16
Попри те, що надходження до казни області зростають у порівнянні з минулим роком, виконання бюджету бажає кращого, оскільки підвищені показники до виконання урядом.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації 25-ого квітня.

За три місяці цього року в області зібрали 1 мільярд 150 мільйонів гривень, хоча це більше, ніж торік, але виконання бюджету напружене, - зазначив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк.

Зокрема місцеві ради недоотримують дотації вирівнювання з держбюджету, а це майже 64 мільйони гривень, через недоотримання коштів з податку доходів з фізичних осіб. У зв’язку з такою ситуацією в області не вистачає грошей на виплату зарплати бюджетникам. Утім голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що захищені статті попри всі негаразди профінансують: «Зарплата буде виплачена, але це спонукатиме брати короткострокові, довгострокові позички. І це буде ускладнення стосунків з міністерством фінансів і урядом».

12,1 мільйона гривень - недоїмка з доходів фізичних осіб. Як зазначили фінансисти на нараді, це не перераховані гроші податковими агентами. Оскільки людьми цей податок, кажуть, сплачений.

Загальна недоїмка з платежів до місцевих бюджетів за перший квартал цього року зросла на 5 мільйонів, або на 19,5% і на перше квітня становить 30,5 мільйона гривень. Найбільший ріст боргу - у Луцьку, Нововолинську, Володимирі-Волинському та Камінь-Каширському і Ратнівському районах.

За словами Бориса Клімчука, напружена ситуація з виконанням бюджету виникла, не тому, що погано сплачують податки, а через те, що держава збільшила вимоги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хто напружив ситуацію Показати IP 26 Квітня 2013 00:25
Той напнеться
Лучанин Показати IP 26 Квітня 2013 11:50
Реальні "результати" "покращеня"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus