USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині росте попит на чорницю

28 Липня 2011 13:06
Цьогоріч на Волині побільшав попит на чорниці: планується заготовити 1100 тонн ягід, у той час як у попередньому 2010 році заготовили 718 тонн.

Про це повідомила начальник відділу побічного користування Волинського УЛМГ Галина Пестюк, інформує газета Волинь-нова.

Саме на такі обсяги ягід видавалися так звані лісові квитки.

«Лісокористувачеві, який є фактично є заготівельником продукції побічного лісокористування, видається лісовий квиток. Підставою для його видачі є рішення комісії, яка діє у кожному районі, Лісові квитки видаються в обсягах згідно з установленими лімітами», - розповів головний лісничий Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета.

Він додав, що селянам, які збирають ягоди для своїх потреб, лісовий квиток не виписується, і взагалі обмежень у зборі ягід не існує.

ДО слова, на заготівлю грибів (лисичок) на Волині цьогоріч видано квитків на 17 тонн.

Як повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник вперше у цьому році рішенням обласної ради передбачено спрямовувати 15 % «ягідно-грибного» збору на виконання заходів, передбачених програмою «Ліси Волині». «А це охорона, захист, благоустрій лісів, лісорозведення та догляд за новими лісами», - додав Колісник.

Крім того, за словами заступника голови облдержадміністрації Віталія Карпюка, бюджет вже поповнився майже на 5,5 мільйонів гривень від збору ягід та грибів. А це у 2,6 рази більше, ніж того року. Планується ж отримати не менше 7 мільйонів гривень.
«Для порівняння: у минулому році мали трохи більше 3 мільйонів гривень, а у 2009-му – 800 тисяч», - сказав Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus