USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкрили нове зерносховище. ФОТО

11 Липня 2013 10:42
У селі Дерно Ківерцівського району розпочало свою роботу нове зерносховище, обладнане устаткуванням для сушіння, зберігання та обробки зернових, - повідомляє «Під прицілом».

Урочисте відкриття елеватора відбулося в рамках проведення наради-семінару з організації проведення жнив 2013 року «Свято переджнив’я». Нове потужне зерносховище функціонує тепер в селі Дерно на базі місцевого ТзОВ, яке являє собою групу підприємств.

ЧИТАТИ ЩЕ: Закутками нашого міста: закинутий елеватор у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як повідомив директор підприємства, новий зернообробний об'єкт почав працювати завдяки реконструкції складських приміщень, які пусткою стояли 15 років.

«Це все стояло тут 15 років, а ми за три місяці відродили. До того ж, ми збудували новий потужний склад, якого раніше тут не було», - каже він.

Своєю чергою, інженер з охорони праці Петро Войтович каже: «До 15 квітня все тут було дуже занедбано, але ми доклали неабияких зусиль і зробили те, що ви бачите сьогодні».

Присутнім на відкритті елеватора розповіли також, що на підприємстві функціонуватиме італійська зерносушильна машина, потужності якої дозволяють сушити 1200 тон зерна за добу.

За словами директора підприємства, сам лише новий склад може вмістити 10 тисяч тон зерна одночасно, не кажучи вже про менші склади, які реконструювали.

На запитання журналістів, скільки коштів інвестовано в реконструкцію та будівництво такого елеватора, на підприємстві відповіли, що приблизно 12 мільйонів гривень, ще 4 мільйони – на викуп майна та території.

Крім того, натякнули, що відкритий у селі Дерно елеватор, незважаючи на його потужні можливості, не є найзатратнішим та найпотужнішим його проектом.

Зокрема, через два дні відбудеться відкриття елеватора в селі Звиняче. Туди, за словами директора, вклали набагато більше коштів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus