USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відстояли у судах в користь держави 230 мільйонів

18 Червня 2013 17:42
У семи із десяти розглянутих справ протягом п’яти місяців 2013 року за позовами органів Міндоходів чи платників податків ухвалили рішення на користь держави. Лише третина рішень – в інтересах платників податків, - повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів у Волинській області.
У грошовому виразі - це 230 мільйонів гривень, правомірність стягнення чи донарахування яких доведено завдяки юристам ГУ Міндоходів області.
«Судові рішення, що вже не підлягають оскарженню, ухвалено щодо 32 мільйонів гривень. Думаю, що у решті випадків думка суду вищої інстанції буде теж в інтересах держави»,- вважає перший заступник начальника Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.
За словами посадовця, практика досудового врегулювання суперечок між органами державної влади та платниками податків дозволяє уникати дріб’язкових справ чи безпідставних претензій.
«В судовому порядку ми відстоюємо обґрунтованість наших претензій стосовно донарахованих сум платежів до бюджету, нікчемності угод та здійснення суб’єктами господарювання операцій, що створюють ризики. Протягом останніх років на користь держави вирішується переважна більшість справ», - підсумував Андрій Тимейчук.

Довідково:
Протягом п’яти місяців 2013 року на розгляді у судах перебувало 1840 справ. Сума претензійно-позовних вимог у цих справах перевищила 3 мільярди гривень. У 1440 справах провадження порушено в минулі роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Paulo Показати IP 19 Червня 2013 08:36
Заголовок треба було написати, що "Тандем податкової та суду покращили показники поборів з підприємців" покращення вже близько. Їм понижують ранги і зарплату, а вони по команді фас рвуть бізнес, як тузік грелку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus