USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині зняли фільм про Волинську трагедію

10 Липня 2013 12:53
Документальний телефільм «Волинська трагедія. Скорбота. Пам’ять. Примирення» зняла Волинська ОДТРК.
Про це повідомляє ВОДТРК.

Про події 1943-1944 років на теренах Волині і Галичини розповів у фільмі доктор історичних наук із Польщі Леон Попик, Секретар Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анжей Кшиштоф Кунерт, директор Центру українсько-польських досліджень Східноєвпропейського університету імені Лесі Українки Микола Кучерепа, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Патриляк, філософ, дисидент Євген Сверстюк та багатьох інших відомих діячів. Фільм перекладений також польською мовою.

Зокрема у фільмі розповіли про те, що жертвами Волинської трагедії стали тисячі невинних людей – поляків та українців, точна кількість яких – невідома.

Окрім історичних фактів, висвітлили й хронологію подій, які відбулися уже після Волинської трагедії. Так, розповідають і про 11 липня 2003 року, коли у Павлівці, що на Волині, був започаткований процес взаємного прощення.

«Проте нині знову ця братовбивча війна ревізується, звучать екстремістські заяви. З ініціативи і підтримки Президента України Віктора Януковича, голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука Акт вшанування жертв подій, які ввійшли в історію як Волинська трагедія, – триває. Впорядковуються поховання, меморіали, організовуються громадські пошанування», - зазначають на сайті ВОДТРК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus