USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зросли ціни на проїзд

7 Липня 2010 10:27
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук підписав розпорядження, яким встановлено вищі нові тарифи на перевезення пасажирів у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Про це інформує прес-служба Волинської облдержадміністрації.

У зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати та подорожчанням паливно-мастильних матеріалів перевізники Волині звернулися до обласної державної адміністрації з розрахунками та пропозиціями переглянути тарифи на перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук доручив вивчити ситуацію та прийняти відповідне рішення з урахуванням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Згодом Клімчук підписав розпорядження, яким встановлено тариф на перевезення у розмірі 18 копійок за один пасажиро-кілометр, (без ПДВ, страхового збору та витрат, пов’язаних з обслуговуванням пасажирів на автостанціях). Раніше це коштувало 15 коп.

Ціни, затверджені в нашій області, є одним з найнижчих, - запевняють в ОДА. Зокрема, у Рівненській області він становить 0,20 грн., Житомирській – 0,21 грн., Тернопільській – 0,21 грн. за один пасажиро-кілометр (без ПДВ, страхового збору).

При затвердженні тарифної сітки, може застосовуватися тариф нижчий, ніж встановлений розпорядженням, але не вищий за 18 коп.

Перевезення багажу на відстань до 70 кілометрів вартує відтепер 1 грн., а понад 70 км. - 2 грн.

На даний час тарифна сітка кожного окремого маршруту затверджується у головному управлінні промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

«Зараз діє різна вартість пасажироперевезень, адже не всі перевізники, поки що працюють за новими тарифами. Крім того, деякі з них застосовують на своїх маршрутах нижчі ціни, від передбачених тарифною сіткою», попереджують в ОДА.

В ОДА повідомляють, що це розпорядження голови облдержадміністрації розроблене з урахуванням пропозицій головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, пройшло процедуру прийняття регуляторного акта. Було опубліковано для обговорення у засобах масової інформації. Пройшло громадські слухання за участю керівництва облдержадміністрації, начальників структурних підрозділів ОДА, територіальних органів виконавчої влади, перевізників та преси. Зауваження та пропозиції, висловлені в ході обговорення, враховані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
перевізник Показати IP 7 Липня 2010 11:01
Ну от вам і поліпшення життя вже сьогодні від нашого душки-губернатора! Нате вам!
Provokator Показати IP 7 Липня 2010 15:16
«Жить стало лучше, товарищи. Жить стало веселее. А когда весело живется, работа спорится… Если бы у нас жилось плохо, неприглядно, невесело, то никакого стахановского движения не было бы у нас», 1935 р. No comments
ВЛКСМ Показати IP 8 Липня 2010 01:16
А як на раунок проїзду в маршрутному таксі Луцька? У Рівному - 1грн., а в нас 1.50?! Так і де після цього найдешевші тарифи?
Ольга Показати IP 8 Липня 2010 12:04
А де такі тарифи 2 грн. в нас марштуне таксі, можливо 1,50 15 маршрут зробили і все.
Куратор Показати IP 8 Липня 2010 12:59
1,50 грн. діє в маршрутках №15 лише до кінця липня - це експеримент, який має вказати чи впливає зменшеня ціни на пасажиропотік. Щось я не спостерігаю його збільшення на цьому маршруті. Значить все залишать як було - по 2 грн. (((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus