USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найбільше інвестують у Волинь Кіпр та Віргінські острови

1 Листопада 2013 15:30
Офшорні зони є одними з основних інвесторів в економіку області.

Про це під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, що відбулося 1 листопада, повідомив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага.

Він розповів, що за станом на 1 липня цього року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку області, становив 384,1 мільйона доларів США, або в середньому 370,5 долара США на одного мешканця області. Загалом, інвестиції надійшли з 37 країн світу. Основними країнами-інвесторами є Кіпр, Віргінські острови (Британські), Польща, Словаччина, Німеччина та Велика Британія. На ці країни припадає 78,1% загального обсягу прямих інвестицій.

Прямі іноземні інвестиції спрямували у 278 підприємств області. Найбільші обсяги іноземних капіталовкладень внесли у підприємства Луцька (57,8% від загального обсягу іноземного капіталу), Нововолинська (20,4%), Ковельського (9,8%), Луцького (5,1%) та Ківерцівського (3%) районів. Інвестиції вкладали у підприємства промисловості (51,5%), оптової та роздрібної торгівлі (20,1%), інформаційно-телекомунікаційної сфери (7%), адміністративного та допоміжного обслуговування (6,5%), сільського господарства та сфери послуг (по 3,7%).

«Як би ви трактували те, що основними інвесторами є Кіпр та Віргінські острови? Під час сесії обласної ради виникала полеміка, були різні бачення цього», - звернувся до Андрія Ломаги голова комісії Микола Давидюк.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації відповів, що це офшорні території; походження капіталів, які надійшли звідти, важко простежити, тому що документи, які подають для реєстрації іноземних інвестицій, походять з цих країн. З його слів, найбільша частина інвестицій з офшорних територій надійшла в економіку області у 2006-2008 роках. З 2010 року, за іншої політичної системи, значних нових інвестицій з офшорних територій не було, працюють інвестори, які зайшли на ринок області у попередні роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
економист Показати IP 1 Листопада 2013 20:44
спочатку крадуть з бюджету а потим стають ынвесторами Гляньте хто тендери виграе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus