USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільше зарплат «у конвертах» - у селі, - інспекція

21 Квітня 2011 13:33
Найбільше порушників трудового законодавства живе у сільській місцевості.

Про це 21 квітня під час засідання круглого столу з питань легалізації заробітною платні в облдержадміністрації.

Начальник територіальної державної інспекції праці – головний державний інспектор праці області Юрій Бондарчук розповів, що у першому кварталі 2011 року інспекція перевірила 338 суб’єктів підприємницької діяльності, на 78 з яких виявлено порушення законодавства щодо здійснення трудових відносин та кадрової роботи.

«На цих підприємствах ми виявили 118 працівників, які працюють без оформлення трудових договорів, а відтак і зарплату вони отримували «в конвертах», - зазначив Юрій Бондарчук.

Переважна більшість порушників – це приватний бізнес. Хоча, за словами чиновника, порушують законодавство про працю і бюджетні установи.

«Наприклад, у Любешівській спеціалізованій бібліотечний установі виявили технічного працівника, який працював там з 2007 року без належного оформлення трудових відносин», - розповів Бондарчук.

Проте Юрій Бондарчук наголосив на тому, що найбільше порушників законодавства про працю живе у селі.
«Найбільше порушень має місце на об’єктах торгівельного обслуговування та громадського харчування на територіях сільських рад. Тому ми просимо голів сільських рад надавати правоохоронним та контролюючим органам таку інформацію», - зауважив головний державний інспектор праці області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
mar Показати IP 21 Квітня 2011 16:59
а чого ні хто континіум неперевіряє там такі зарплати в конвертах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus