USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НБУ попередив про шахраїв, які телефонують і виманюють гроші

31 Серпня 2017 18:23
Національний банк України попередив громадян про шахрайство, яке здійснюють злодії від імені нібито НБУ, та закликав не розголошувати інформацію про персональні дані та реквізити платіжних карток.

Про це повідомляє УНІАН.

Так, останнім часом кібершахраї дзвонять користувачам платіжних карток, представляючись представниками НБУ. Вони просять повідомити інформацію про реквізити платіжних карток, залишки на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу.

"Працівники Національного банку ніколи не дзвонять із подібними проханнями. Ні служба безпеки НБУ, ні керівництво регулятора не потребують і не мають повноважень запитувати у громадян дані платіжних карток і рахунків", – наголошується в повідомленні на сайті регулятора.

Будь-які питання щодо роботи з платіжними картками є компетенцією лише того банку, який є емітентом картки. Крім того, банки ніколи не запитують конфіденційну інформацію та не дзвонять із невідомих номерів, наголосили в НБУ.

"У разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які намагатимуться дізнатись персональні дані або інформацію про особисті картки та рахунки, необхідно припиняти такі розмови й звертатися до контакт-центру банку – емітента картки або до правоохоронних органів", – підкреслили в НБУ.

Нагадаємо, раніше у Нацбанку запевнили, що успішно нейтралізують усі кібератаки. Прес-служба НБУ заявила, що постійно розробляє і оновлює рекомендації з кіберзахисту в банківській системі України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus