USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Невиліковно хворий хлопчик у Луцьку потребує ліків

6 Липня 2015 14:30
Муковісцидоз – страшна хвороба, яка забирає сили та життя 16-ти річного хлопчика Бондарука Назарія. Він з дитинства бореться за можливість проходити тяжке й дороговартісне лікування.

Нагадаємо, аби підтримати юнака, надихнути його та фінансово допомогти ВОГО «Фундація розвитку громад» організувала благодійний Інтернет-аукціон «Допоможемо Назару разом!».

Лотами було виставлено вироби ручної роботи й картини від волинських майстрів, різноманітні сувеніри, а також послуги (послуги від студії зачісок, фотосесія та консультація у фінансового радника).

Згідно з підрахованими результатами, на аукціоні було виручено 2095 гривень. Усі кошти були спрямовані на купівлю ліків для Назарія. Тож було придбано 12 флаконів антибіотику «аріс».

Хлопець проходив лікування у Луцьку, Ковелі, Рівному та Києві. Оскільки хвороба невиліковна, він змушений двічі, а інколи й тричі на рік проходити чергову диспансеризацію. Вартість одного такого лікування складає близько 20 000 гривень та з кожним днем росте. Зараз Назарій проходить черговий курс лікування у дитячій обласній лікарні міста Луцька, уже з 9 липня продовжуватиме лікуватися вдома.

Зауважимо, що через недостатню фінансову базу та необхідність у постійному лікуванні та прийомі медичних препаратів, батьки були змушені відмовитися від високоякісних зарубіжних ліків та перейти на вітчизняні аналоги, що є менш ефективними.

«Лікування дуже дороге, однак лиш воно може врятувати життя ні в чому невинних дітей. Зараз продовжується збір коштів для Назарія Бондарука, наразі необхідно придбати «урсофальк». Ми дуже вдячні усім, хто допомагає, адже лише спільними зусиллями зможемо боротися із цим недугом», – стверджує керівник проекту «Стань ангелом – допоможи дітям, хворим на муковісцидоз» Віра Тарасюк.

Допомогти хлопцю кожен небайдужий може безпосередньо у офісі ВОГО «Фундація розвитку громад» Луцьк, вулиця Шопена, 11, 2 поверх) чи перерахувавши пожертву на розрахунковий рахунок: № 26009055504051 ПАТ «КБ ПРИВАТБАНК», м. Луцьк, МФО 303440, ЄДРПОУ 37707135 з приміткою «Благодійна пожертва на лікування Бондарука Назарія».

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на базі міської дитячої поліклініки у Луцьку запрацює виїзна бригада «Хоспіс вдома». Медики виїжджатимуть у сім’ї, де перебувають діти з невиліковними хворобами, і надаватимуть кваліфіковану медичну, психологічну і соціальну допомогу.

Довідка: Муковісцидоз – тяжке вроджене захворювання, що виявляється ураженням тканин і порушенням секреторної діяльності екзокринних залоз, а також функціональними розладами, перш за все, з боку дихальної та травної систем. Зміни при хворобі зачіпають підшлункову залозу, печінку, слинні залози, кишечник, бронхи та легені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus