USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нові ліцензії для таксистів коштуватимуть 50 мінімальних зарплат

18 Серпня 2013 17:00
З таксистів здиратимуть по 50 мінімальних зарплат за дозвіл на роботу, а брати пасажирів таксист зможе лише на «своїй» території – такі обмеження передбачені проектом Закону «Про перевезення на таксі», повідомляє ТСН.

Відповідно до проекту Закону, таксисти будуть самостійно вирішувати – працювати самим або укладати договір з інформаційно-диспетчерськими службами. При цьому роботу диспетчерів також врегулюють, адже зараз ці служби не несуть відповідальність за виконання замовлення, йдеться у повідомленні.

Для роботи водіям знадобиться дозвіл, який можна буде отримати в обмін на ліцензію, що діє зараз. При цьому, дозвіл буде діяти на обмеженій ділянці. Здійснювати висадку пасажира на чужій території буде можливо, проте брати пасажирів можна буде лише в межах території, визначеної дозволом.

Для діючих таксистів обмін ліцензії на дозвіл має бути безкоштовним, для нових – буде коштувати, для початку, 1 мінімальну зарплату, через рік – 10 мінімальних зарплат, а за 2 роки – 50 мінімальних зарплат. При цьому дозволи на таксі будуть власністю таксиста та не матимуть обмеження строку дії.

«Висока вартість дозволів – це наша вимога, так хочуть таксисти. Це абсолютно європейська норма», - зазначив Голова Профспілки таксистів України Василь Попик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віталій Показати IP 18 Серпня 2013 18:54
..."благими намірами вимощена дорога самі знаєте куди". А коли ще ці наміри в косоголових людей. Застав дурня богу молитися, він лоба розіб,є! ..Цікаво побачити хоч одного таксиста, крім власника фірми Попика, який вимагає такі ціни на дозволи. Пропозицію повинен регулювати тільки попит. Штучне обмеження кількості таксі "непідйомними цінами на дозволи для новачків в цьому бізнесі, аж ніяк не піде на користь споживачу, тобто нам з вами. В умовах штучного дефіциту однозначно до стелі виростуть ціни, хамство і т. п. ніякого розвитку, оновлення кадрів, парку автомобілів не буде! А для чого, коли одне таксі на пів міста, все одно до мене звернуться.
таксист Показати IP 19 Серпня 2013 12:42
Бандюки хочуть витіснити таксистів. Риганали рулять. Через два роки ВР визнає, що ліцензію 50000 треба платити безстроково раз на 3 роки, а потім - безстроково раз на рік... Іду в тінь - і дибілам риганальним ні копійки, нехай вдавляться.
Валентин Показати IP 19 Серпня 2013 12:46
Ага, і я колись єдиний податок платив, 200 щомісяця, а як стало менше платити за податковим кодексом 650грн. ліквідував статус підприємця і працюю на хазяїна і нічого не плачу. Підари ПР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus