USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада Єгипту планує ввести нові заборони для туристів

11 Жовтня 2019 16:54
Для реалізації ініціативи ООН «Зелені плавці» в Єгипті планують запровадити низку заборон для туристів.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на Egyptianstreets.

Планується ввести заборону на годування риб. Відпочиваючих також попросять не ламати корали, не викидати в море сміття, пластикові вироби, залишки їжі та хімікати.

Згідно прес-релізу, в 2018 році Єгипет відвідало не менше 11,3 мільйона туристів, а майже три мільйони дайверів відвідують Червоне море країни щороку. Щоб врахувати це кількість, близько 500 підприємств організують заняття дайвінгом і снорклінгом. Місцева індустрія туризму негативно впливає на морську флору і фауну через дайвінг та підводне плавання.

Буде введено строгий контроль роботи компаній, що організовують дайвінг-тури. Ці нововведення пов’язані з тим, що Єгипет увійшов в число країн, що дотримуються ініціативу ООН «Зелені плавці», яка покликана захистити коралові рифи від негативного впливу дайвінгу та снорклінгу.

Повідомляється, що першим регіоном, де будуть введені нові правила, стане Південний Синай, а до весни 2020 року до програми приєднаються інші мухафази країни.

Місцеві екологи відзначають, що туризм негативно впливає на стан навколишнього середовища. Від якорів при дайвінге і снорклинге страждають корали, а після катерів залишаються сліди палива, що загрожують підводним мешканцям.

Поки ці норми будуть носити рекомендаційний характер, але влада має намір суворо контролювати їх виконання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 11 Жовтня 2019 22:43
там коррупция похлеще чем у нас, всё держится на туризме и без рыбок и кораллов там делать нечего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus