USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Нововолинським податківцям не дали засудити директора шахти

22 Жовтня 2013 08:13
Суд відмовив виконувачу обов'язків начальника Нововолинської ОДПІ Аллі Вечері у прийнятті апеляційної скарги. Про це йдеться в постанові Апеляційного суду Волинської області від 21 жовтня (у справі № 165/2699/13-п).

Проти директора ВП «Шахта Бужанська» порушили адміністративна справа за порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб (частина 1 стаття 163-4 КУпАП). Нововолинський міський суд, вивчивши деталі справи, відправив її податківцям на доопрацювання. Своє рішення суддя мотивував тим, що протокол про вчинення адміністративного правопорушення, складений Нововолинською ОДПІ, не відповідав вимогам законодавства. Зокрема у ньому не було зазначено, коли саме директор вчинив правопорушення, за яких обставин та якими саме своїми діями.

Не погоджуючись із такою постановою судді, Алла Вечеря подала апеляційну скаргу, в якій попросила скасувати таке судове рішення та притягти звинуваченого до адмінвідповідальності.

Проте суддя апеляційної інстанції нагадав, що перелік осіб, які мають право оскаржувати постанову судді у справі про адміністративне правопорушення, є вичерпним. Це – особа, яку притягнуто до відповідальності, її законний представник, захисник, постраждалий, його представник або прокурор. Оскільки начальниця податкової не значиться у цьому списку, то й права апелювати до суду не має.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
підсумок Показати IP 22 Жовтня 2013 11:39
В Міндоходів "працюють" СПРАВЖНІ ПРОФЕСІОНАЛИ))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus