USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий міністр ЖКГ пообіцяв кредити на житло під 3%

13 Липня 2011 12:56
Новопризначений міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк вважає, що проблему недобудов можна розв'язати за допомогою пільгового кредитування громадян.

"Я думаю, корисно реалізовувати проекти, аналогічні тим, які ми вже завершили в Донецькій області. Зокрема, ми вдосконалили державну програму "Доступне житло" - розробили механізм, який дозволяє громадянинові, окрім держпідтримки у вигляді першого 30% внеску, виплачувати не 20% річних по кредиту, а лише 3% ", - сказав Близнюк, передає ТСН з посиланням на Комерсант-Україна.

"Ми маємо намір запропонувати подібні алгоритми і в інших регіонах", - сказав чиновник.

Кількість угод по нерухомості із залученням іпотеки у поточному році склала близько 7% від загального числа. Це приблизно на 3% більше, ніж минулого року, але менше у 10 разів за показники "докризового" 2007-го, заявляють експерти ринку нерухомості.

Купівля із залученням позик зараз переважно популярна в сегменті житла вартістю до 150-200 тисяч доларів. Середня сума кредиту при цьому складає від 30% до 50% від вартості об'єкту. Процентна ставка знаходиться в межах 16,5 - 19% річних, украй рідко нижче 15,5%.

Основними причинами такого низького кредитування купівлі житла є нестабільний фінансовий стан позичальників, невиправдано високі процентні ставки, завищені вимоги банків до позичальника, а також низький рівень довіри клієнта до банків.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович 12 липня своїм указом призначив Анатолія Близнюка міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. На цій посаді Близнюк замінив віце-прем’єра з питань ЖКГ Віктора Тихонова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
юрій Показати IP 13 Липня 2011 20:09
Зарплата вчителя, лікаря, інженгера -1800- 2000 грн. в місяць. При вартості квартир 60-200 тис. доларів США що 3% що 30% кредиту грошей навіть на тіло кредиту немає. Тут всю систему мінять потрібно-або житло повністю за державний кошт як в часи СРСР, або зарплата повинна бути розміром як в США чи Євросоюзі - тоді можна і кредити під 3 % брати.А так це профанація реформ. Реформа для багатих у кого є 200-300 тис. дол. США зайвих коштів на квартиру, щоб не платили високих відсотків банку. А простий народ як жив бідно так і буде жити...
Андрій Показати IP 14 Липня 2011 01:55
Повністю розділяю думку з Юрієм. А ще добавлю, що практично кожна реформа у нашій країні негативно відображається на гаманцях українців. Згадаймо недавню реформу з транспортним збором і що в результаті - доріг як не було так і немає, а вартість палива сягнула 10грн. Нафтоторговці жирують, а люди бідують. Тобто реформа для олігархів. Зараз скасували техогляд. Ніби й радість, але чує моє серце, що в чомусь автолюбителі знову постраждають. Так само буде і з житлом. Вартість житла стрімко піде вгору і стане ще більш недосяжною для звичайної людини. І що з того, що кредитувати будуть під 3%,якщо вже справжній рівень інфляції зашкалює, споживчий кошик громадян падає, зарплати стоять на місці, і вартість 1-но кімнатної квартири буде, наприклад, 50000$. Людині потрібно буде виплачувати суму за житло пів-життя (а то й ціле), і при форс-мажорних (неплатоспроможних)обставинах банки будуть відбирати у людей житло... Горе а не реформи...
111 Показати IP 14 Липня 2011 13:14
був "Хівря", поміняли і поставили його ДАнецкого близнюка, а "хрен редьки не слаще"
Volyniaka Показати IP 15 Липня 2011 09:58
Ага-ага! "...корисно реалізовувати проекти, аналогічні тим, які ми вже завершили в Донецькій області..." Доступне житло в дАнєцкой області - то пустуючі квартири по 1 грн. в містах Снєжноє, Адєєвка, Артемівськ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus