USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Одну з фірм Івахіва суд зобов’язав повернути $ 32 млн боргу

12 Березня 2018 22:53
Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України залишив у силі фінансову поруку ТОВ «Завод Галичина» за кредитами підприємства групи WOG, співвласником якої є один із найбагатших волинян, олігарх Степан Івахів. Видавав кредит банк «Форум», який зараз знаходиться на стадії ліквідації.

Таким чином, суд не дав списати кредит на суму близько 32 мільйонів доларів, що дозволить вкладникам банку «Форум» ефективно боротися за повернення своїх коштів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг захистити свою позицію в усіх інстанціях. Нова постанова суду касаційної інстанції набирає чинності з моменту прийняття та оскарженню не підлягає.

«Ми не хочемо допустити, щоб компанії WOG списали кредитні зобов'язання перед банком «Форум», - заявив представник громадської організації «Форум SOS» Євген Кучеров. - Ми не пропустили жодного суду, ми їздимо на суди в Луцьк і Рівне, куди розгляд справи перенесли спеціально, щоб все вирішити на місцевому рівні. Ми вдячні нашій київській Феміді, яка не дає розікрасти такі гроші».

Позитивне рішення суду стало можливим завдяки активності вкладників банку «Форум», які стежать за процесом і відстоюють свої права в судах.

«Якщо банк «Форум», який зараз знаходиться в стані ліквідації, отримає кредити, які можуть бути погашені такими компаніями як WOG, шанс на повернення грошей вкладникам збільшується», - каже вкладник і колишній співробітник банку «Форум» Ольга Тищенко.

«Держава в повному обсязі виконала свої зобов'язання у законному порядку. Суми до 200 тисяч гривень виплатили. Оскільки банк «Форум» був дуже потужним, сильним і стабільним банком, то вкладників, які довірилися йому і пустили свої кошти на розвиток економіки України, набагато більше тих, у кого суми менше 200 тисяч гривень, гарантованих державою», - говорить жінка.

«За ці суми ми і боремося. Хоча минуло чотири роки, мене досі обурює заява пана Кубіва, який тоді був главою НБУ і говорив вкладникам на мітингу: вас ніхто не змушував нести гроші в банк. Якщо з нами вчинили по-варварськи, то ми хочемо цивілізовано відстояти свої права в суді», - говорить Ольга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тугодум! Показати IP 13 Березня 2018 12:52
Коли вже це Ч*О нарешті зрозуміє, що йому пуз*єц?
Валік Показати IP 13 Березня 2018 13:12
Коли вже настане таким кінець? Скільки ще будуть грабувати людей ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus