USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фірма Івахіва не платитиме банку «Форум» 10 мільйонів боргу

7 Лютого 2018 12:54
Фірма «Вест Ойл Груп», яка належить народному депутату Степану Івахіву та його бізнес-партнеру Сергію Лагуру, не заплатить 10 млн доларів «Форум».

У суді банку відмовили у позові про стягнення боргу із фірми-поручителя, яка відома Україні мережею заправок WOG. Позов не задовольнили спочатку в господарському суді Волинської області, а потім Рівненський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення першої інстанції, йдеться у сюжеті ТК «Аверс».

Вже третій рік «Банк Форум» не може стягнути 10 мільйонів доларів із фірми ВК «Імпекс», яка є частиною паливно-промислової групи «Континіум». Разом із партнерами компанією володіє один із сотні найбагатших українців – Степан Івахів.

Поручителем підприємства є ТзОВ «Вест Ойл Груп», відоме своїми заправками. Договір поруки зобов’язує мережу АЗС відшкодувати борг за МПП «ВК «Імпекс». Це і намагаються довести представники банку.
«Ми подали позов до WOG про стягнення заборгованості за договором поруки, вони ж в свій час подали позов про визнання даного договору припиненим. Є рішення суду, яке вступило у законну силу , яке говорить що цей договір поруки не є припиненим. Це встановлено судами: Київським апеляційним господарським судом і вищим господарським судом України. Стаття 35 ГПК України чітко передбачає – факти, які встановлені судом є преюдаційними. Вони не доводяться і не доказуються», - адвокат, представник ПАТ «БАНК ФОРУМ» Володимир Котищук.

Господарський суд Волинської області це рішення до уваги не прийняв, послався на експертизу за клопотанням представників WOG. Згідно її висновків договір поруки можна вважати припиненим.

Представники «Форуму» не вірять у правдивість експертизи, а рішення судів двох інстанцій, які на неї спиралися і визнали договір поруки припиненим – незрозумілими. У відповідачів - свої доводи.

Зауважимо, на жоден суд по цій справі сам боржник ВК Імпекс не з’явився.

Головуючу суддю це обурило і вона чомусь дорікнула за це представникам банку «Форум».

Захисники ТзОВ «Вест Ойл Груп» переконують – стягнення заборгованості виконується, але в розстрочку.

Нагадаємо, що «Форум» планують ліквідувати вже 15 червня цього року, а борг розстрочили аж на 5 років: 240 тисяч гривень при сумі боргу 10 мільйонів доларів.

Незважаючи на усі доводи від представників «БАНКУ ФОРУМ» у задоволенні позову про стягнення боргу судді відмовили без жодної аргументації. Після закінчення судового засідання головуючий суддя обіцяла змінити мотивувальну частину рішення і Волинського суду. Представники банку стверджують - це ще раз доводить протиправність рішення суду першої інстанції.

На засіданні також були присутні люди, які постраждали від ліквідації банку. Кожен з них мав на депозитах понад 200 тисяч, і вже понад чотири роки вони не можуть повернути своїх заощаджень.

Проте рівненські судді не були прихильними не лише до позивачів. Волинські журналісти теж потрапили у немилість. Ще зранку журналістам вперше заборонили поставити мікрофон на суддівський стіл. Більше того, наказовим тоном зобов’язали знімати лише з одного кутка. Коли ж оператор почав заперечувати і казати, що це заважає його роботі, на нього ледь не склали протокол. А на перерві працівниця суду звинуватила журналістів у неповазі до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Борітеся - поборете! Показати IP 7 Лютого 2018 13:15
Ніяким континіумівським "аргументам" вірити не можна. Ці шахраї завжди лише обманюють. А те, що господарські суди ними вже давно прикормлені і виконують їхню волю, то це всім давно відомо. ТРЕБА БОРОТИСЯ ДО КІНЦЯ, панове з "Форуму". Правда буде на вашій стороні, але для цього треба поборотися у новому ВСУ
; до Борітеся - поборете! Показати IP 7 Лютого 2018 14:19
З спыжжен*х 10 млн. дол. виділять і на ВСУ.
Лучанка Показати IP 7 Лютого 2018 14:30
Ось із-за таких позичальників і банківських працівників,які щось не зауважать тисячі людей залишаються без своїх заощаджень, що довірили банкам.
Була б клепка... Показати IP 7 Лютого 2018 19:05
Ой платитиме-платитиме, не відмажеться, тільки зайво витратиться на суди. Була б нормальна клепка в голові - заплативби і гора з плеч. Але ж понти заважають та відсутність здорового глузду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus