USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Олігарх Фукс розповів як його «кинули» на $200 тис з запрошенням на інавгурацію Трампа

15 Січня 2019 21:59
Український бізнесмен Павло Фукс вперше прокоментував скандал зі своєю участю в інавгурації президента США Дональда Трампа і дав інтерв'ю виданню Страна.

У розмові Павло Фукс підтвердив інформацію Al Jazeera про те, що купив два запрошення на інавгурацію Трампа за 200 тис доларів.

"На цьому правда в статті Al Jazeera закінчується, а все інше - домисли. Розповідаю як було", - говорить Фукс.

З його слів, він мав необережність скористатися послугами людини, яка, як стверджує Фукс, обдурила його при покупці запрошень.

"Є один негідник Юрій Ваннетік. Він позиціонує себе як політичний стратег, лобіст, а сам він аферист в чистому вигляді. Я переказав йому на рахунок 200 тисяч доларів за два запрошення для себе і дружини. У підсумку я полетів один. У цю вартість входив перелік послуг, в першу чергу доступ на всі заходи за участю Трампа. Цей злодій запропонував ще додаткову опцію - фото з Трампом за 500 тисяч доларів. Я посміявся і сказав "Дякую, у мене вже є фото з Трампом", - розповідає Фукс.

З його слів, Ваннетік не виконав жодної умови, а в якості запрошень вручив покупцям липовий флаєр на захід, що не має відношення до американського президента.

"Виявилося, що Ваннетік - фуфлижнік, загнаний боргами по всьому світу. Він дав нам "лівий" папірець на захід, де тусувалися техаські рейнджери в ковбойських капелюхах, і це не мало ніякого відношення до Трампу. На офіційні прийоми з цими коробками не впускали. Благо, що я зустрів в Америці знайомих і вони провели мене на захід ", - розповідає Фукс.

Зі слів бізнесмена, пізніше він намагався з'ясувати у Ваннетіка, як так вийшло, але той переклав відповідальність на інших виконавців, які взяли гроші, а самі зникли.

"Він годував мене сніданками, розповідав, що завтра, через тиждень, через місяць вирішить питання. Що це не він кинув на гроші, а якісь люди. Все це тривало півроку, а потім він почав взагалі від мене морозитися. Коли я підвищив тон, він пригрозив, що пролобіює через одного конгресмена, щоб мені закрили візу. Коли я навів довідки, з'ясувалося, що цей Ваннетік всім винен. Квартиру знімає, годинник продав, Бентлі не його. За ним бігають кредитори. З ним судиться American Express (щоб повернув 110 тисяч доларів, витрачених по кредитній карті). З ним судиться Farmers & Merchants Trust Company як з шахраєм, який реалізував схему "pump and dump" (накачати і злити). Тобто вони штучно зробили так, що акції Terra стали виглядати привабливо і, як тільки Farmers & Merchants Trust Company проінвестувала кошти, акції продали ", - розповідає Фукс.

На уточнююче запитання, а який сенс витрачатися на квитки вартістю в 200 тисяч доларів він відповів, що це адекватна ціна для світських заходів такого рівня.

"Це офіційна вартість квитків. По хорошому нічого поганого в таких запрошеннях немає. Люди витрачаються для того, щоб потрапити на тусовку, де багато людей, що перетинаються по бізнес-інтересам. Просто ми скористалися послугами посередника-афериста, і не навели довідки про його репутацію. Такі заходи - маркувальні, там можна вирішити купу різних питань, і нормально платити за це великі гроші", - сказав Фукс.

ЧИТАТИ ЩЕ: У МЕКСИЦІ ПУТІНСЬКОГО ОЛІГАРХА ЗАТРИМАЛИ З УКРАЇНСЬКИМ НАРДЕПОМ

Крім того, він прокоментував свої стосунки з родиною американського президента. Фукс підтвердив інформацію, що знайомий з Трампом особисто, як і те , що знає його сина Дональда-молодшого, а також його доньку Іванку і дружину Меланію Трамп.

"Ми познайомилися з Трампом в Нью-Йорку. Я спілкувався з ним не як з політиком, а як з крутим девелопером, коли я сам займався будівництвом в Москві. Ми зустрічалися близько п'яти разів. Я бачився з ним на прийомі в Уест-Палм-Біч. Ми всерйоз обговорювали кілька бізнес-проектів. Пам'ятаю, Меланія тоді була в положенні", - уточнює бізнесмен. Один з проектів стосувався ділового-центру "Москва-Сіті".

"Трамп хотів назвати одну з висоток Imperia Tower - Trump-Tower - по франчайзингу. Всі наші п'ять зустрічей були присвячені цій висотці. Потім в Москву приїжджали його діти, Іванка і Трамп-молодший. Ми ходили в ресторан, я показував їм Москву, "Москва-Сіті", - розповідає Фукс.

Крім того, він спростував інформацію Al Jazeera про те, що володіє нерухомістю в Нью-Йорку і Маямі. "У мене там нічого немає", - коротко відповів Фукс.

Однак він підтвердив, що знайомий з колишнім мером Нью-Йорка Руді Джуліані. "Наші відносини - взагалі не секрет. Я офіційно найняв Джуліані, щоб лобіювати інвестиційну привабливість Харкова в Америці, і він цим довгий час успішно займався в результаті чого Харків зумів залучити гроші Світового банку на водні очисні споруди і сміттєзавод", - сказав Фукс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 16 Січня 2019 00:06
щось воно не те. знає трям-тряма, джуліані і звязався з якимсь аферистом ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus