USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламент може повністю заборонити рекламу ліків

30 Травня 2010 15:35
Народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва заявила, що Комітет підготував законопроект про повну заборону реклами лікарських засобів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу ПР.

Бахтєєва зазначила, що після аналізу даних про продаж лікарських засобів минулого року виявилося, що до першої двадцятки найбільш продаваних препаратів увійшли ліки, які активно рекламуються в ЗМІ. За її інформацією, це препарати для покращення роботи шлунково-кишкового тракту, болезаспокійливі медикаменти, а також засоби для схуднення.
При цьому, за словами Бахтєєвої, в Україні лідирує зі значним відривом смертність від захворювань серцево-судинної системи: близько 60% людей помирає в країні від гострих інфарктів і інсультів, більше 12% - від онкологічних захворювань.
«Такого немає в жодній цивілізованій країні світу. Цей факт відображає вибір препаратів під впливом реклами та розповсюдження самолікування серед українців. Це неприпустимо. В даний час наша країна за рівнем смертності посідає перше місце в Європі. І це потрібно терміново виправляти», - відзначила народний депутат. Як додала регіонал, вже найближчим часом згаданий законопроект можуть винести на розгляд Верховної ради.
«У всіх цивілізованих країнах 80% ліків призначаються лікарями, а люди можуть самостійно, без рецепта, купувати тільки деякі групи ліків - наприклад, вітаміни. У нас же в країні все набагато гірше. І через рекламу люди собі самі прописують препарати. Такого бути не повинно», - підкреслила вона.
«За наявними на сьогодні даними, частка фальсифікованих лікарських засобів на українському фармацевтичному ринку досягає 5-8% від загального обороту, що складає близько 250 млн доларів», - додала Бахтєєва.
Нагадаємо, в листопаді 2009 року Кабінет міністрів прийняв рішення про заборону реклами лікарських препаратів в ЗМІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
prokyror Показати IP 30 Травня 2010 21:31
для початку парламенту потрібно задуматись над реформою у сфері медицини. краще зайнятись самолікуванням ніж отримувати послуги "безкоштовної" медицини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus