USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку мотивують молодь

20 Серпня 2015 07:00
Креативна, активна та розумна молодь – запорука розвитку міста, та й держави в цілому: від того, які знання та навички вона здобуде під час навчання, залежатиме і те, як розвиватиметься країна. У цьому переконують у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Власне, підтримка молоді - один із найважливіших напрямків діяльності організації, оскільки практика роботи Фонду показала: це - найкраща та найвигідніша інвестиція у розвиток міста.

Зауважимо, у Луцьку – два університети національного рівня, достатньо державних коледжів та училищ. То – кузня найліпших спеціалістів міста.

Cаме для того, аби змотивувати молодь до роботи, творчості та самореалізації у Фонді передбачили стипендії найкращим студентам. Щомісячна грошова винагорода для студентів вищих учбових закладів наразі становить 2500 гривень, для студентів технікумів та училищ - 1500 гривень.

Завдання Фонду, на думку голови правління Олександра Товстенюка, – не лише дати можливості самовдосконалюватися молодим людям у Луцьку, а й знайти серед них найбільш ініціативних та активних. Про це йдеться у відео, яке оприлюднили на сайті організації.

«Ми цінуємо молодих та активних людей. Людей, які мають голову, хочуть, можуть та вміють думати, мають ідеї і здатні їх реалізовувати, чи самостійно чи у команді. Саме тому ми допомагаємо їм, спонукаємо до вдосконалення», - зазначає голова правління Фонду.


Своєю чергою, студенти висловлюють своє ставлення до такого роду мотивації. Так, Галина Падалко двічі була стипендіаткою і вважає відзнаку важливою і престижною, а ще, каже, їй подобається дух змагання, адже перемагають у конкурсі таки найкращі.



«Мотивація до навчання і наукової діяльності є одним із найважчих завдань людства, тому що, коли ти сидиш і пишеш наукові статті, готуєшся до олімпіади, то там - на дворі - продовжує вирувати життя. Часто молодь мусить обирати між розвагами та навчанням. А стипендія від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» допомагає зробити правильний вибір, це дуже правильно та перспективно. Я думаю, якби я була меценатом, то б теж ввела б таку стипендію», - зазначила переможниця стипендіального конкурсу Галина Падалко.

Продовжує думку заступник директора з виховної роботи Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського Антон Антонюк, він каже, що для багатьох студентів-відмінників це не лише можливість самоствердитися, а й вагома матеріальна підтримка. Як от для вихованців училища культури і мистецтв Сергія Наумика і Віктора Бондаря.



«По-перше, це діти із багатодітних сімей, і така матеріальна допомога дуже їм потрібна. Віктор Бондар – бандурист, лауреат міжнародних конкурсів і не одного року, Сергій Наумик – взагалі дитина від Бога, такого трубача як Сергій, я думаю, візьмуть у ту академію, яку він сам собі обере. Тому і Сергій, і Віктор прагнули бути переможцями цього конкурсу і вони досягли свого», - зауважив Антон Антонюк.

Своєю чергою, студент з ЛНТУ Денис Воєнков зазначив, що стипендія від Фонду надала йому можливість реалізувати свою ідею та використати на практиці отримані знання.

«Цей проект допоміг мені реалізувати свої знання, накопичені протягом навчання в ЛНТУ і створити протез для людей, які частково втратили верхню кінцівку. Я хочу показати, що справжній інженер-технолог, який навчається в ЛНТУ, може не тільки розбиратися в машинах і механізмах, а й реалізовувати такі складні, на перший погляд, задачі», - зауважив хлопець.

Так, для того, щоб працювати і розвиватися, на думку обдарованих студентів, найважливіше – бажання і внутрішній потенціал. А далі - умови для цієї праці. От, власне, про це і дбає Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», - кажуть в організації.

Варто зауважити, що з вересня стартує новий конкурс-відбір на престижну і вже традиційну стипендію від Фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus