USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Пільгову орендну плату в Луцьку відмінять?

14 Квітня 2014 19:00
Управління фінансів міської ради перегляне всі договори оренди комунального майна. Зокрема і договори пільгової оренди з громадськими організаціями.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань бюджету та фінансів Луцької міської ради сьогодні, 14 квітня.

Так, депутат міськради Артур Василевський поцікавився, чи не варто скасувати гривневу оренду для громадських організацій, які діють в місті. Таким чином, можна було б відшукати додаткові кошти, адже доводиться проводити секвестр бюджету, а енергоносії ростуть.

«Може, варто відмінити пільгову орендну плату громадським організаціям? Можна було б знайти додаткові кошти», - припустив він.

Своєю чергою, начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова повідомила, що управління отримало постанову від Кабінету Міністрів про необхідність перегляду договорів оренди комунального майна.

Утім депутати зауважили, що в місті діє чимало громадських організацій, які не можуть заплатити повну оренду, бо самі перебувають на межі виживання. Але разом з тим вони роблять чимало суспільно корисної роботи.

Тому депутати запропонували під час перегляду договорів оренди з громадськими організаціями керуватися кількома критеріями: чи ця організація в змозі заплатити, і чи дієва вона. Тоді уже можна буде встановлювати розмір орендної плати – або пільгова (1 гривня), чи 50%, чи 100%.

Проте рішення про зміну орендної плати депутати повинні затвердити під час сесії. Цього місяця, припускають в управлінні, не встигнуть переглянути всі договори, адже на квітневу сесію закінчується термін подачі проектів рішень. Можливо, документи підготують на розгляд сесії, яка відбудеться у травні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Опа нась Показати IP 15 Квітня 2014 06:15
Василевский ? а не тот ли то клоун котрый якобы работает на Луцктепло? Приходит раз в неделю и получает за непосильный труд 10 кусков гринов, Чем он лучше банального вора? наверное лишь тем что состоит в партии Юли Воровки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus