USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податкова знайшла в супермаркетах підпільних робітників

11 Травня 2010 17:44
Перевіряючи торгівельні центри та супермаркети Волині, податківці викрили 79 нелегальних працівників.

Про повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.

Робочі групи, до складу яких увійшли фахівці управління оподаткування фізичних осіб, податкової міліції та виконавча влада протягом двох тижнів квітня перевірили 90 підприємців, які працюють у розгалуженій мережі торгівельних центрів та супермаркетів.

Як розповіли податківці, більшість перевірених підприємців мають дві або більше торгових точок. Однак, законно оформляти найманих працівників підприємці не поспішали. Податок із доходів фізичних осіб та внески до Пенсійного фонду не відраховували із 79 осіб. Відповідно, ці працівники працювали на умовах нелегального працевлаштування.

Як встановили податківці, крім цих порушень податкового законодавства підприємці нерідко платили за роботу не грошима, а товарно-матеріальними цінностями. У цьому випадку оплати праці допускали порушення норм чинного законодавства. Як наслідок, місцеві бюджети недотримували кошти.

«Податкова служба не випадково сьогодні зосереджує увагу на детінізації доходів найманих працівників. Для Волині податок з доходів фізичних осіб –бюджетоутворюючий для місцевих скарбниць.

Щоб переконати у тому, що фінансовий стан наших місцевих бюджетів може бути кращим, наведу такий факт: лише внаслідок проведених нами заходів із легалізації працівників у цих перевірених 90 підприємців додатково нараховано понад 200 тисяч гривень платежів до бюджету. А також штрафних санкцій за порушення порядку проведення розрахунків за товари або послуги та вимог з регулювання обігу готівки.

Тому податкова адміністрація вкотре звертається до роботодавців і до найманих працівників з проханням подбати про належне оформлення трудових відносин», – наголошує начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області Людмила Арендарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 11 Травня 2010 18:39
податкова дія як НКВД, це не збільшить надходження ,а тільки збільшить безробіття...
за кавою Показати IP 11 Травня 2010 23:55
Ніяк не вгамуються, скоро будуть бабусь які насінням торгують заставляти легалізуватись..
))) Показати IP 12 Травня 2010 10:46
бейте их в морды, как прицепятся, другого выхода нет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus