USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податкових пільг волинським селянам давати нікому?

4 Травня 2011 17:23
З введенням нового податкового кодексу з Волинської обласної ради забрали можливість вносити господарства області до числа тих, які мають право на пільги по сплаті фіксованого податку, однак орган, який відтепер це має робити чітко не виписаний.

Про це стало відомо 4 травня під час засідання постійної депутатської комісії облради з питань сільського господарства.

Як пояснила начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Інна Міщук, Волинська обласна рада, яка мала функцію вносити сільські господарства до переліку тих, що мають право на пільги прийняла рішення 3 березня 2011 року про внесення кількох таких об’єктів.

Однак, рішення опротестував прокурор, адже новим податковим кодексом України обласна рад таких повноважень немає.

«Факт включення до списку дозволить підприємствам відійти від сплати податку на прибуток. Отут собака зарита… Однак, тепер виходить, що одне підприємство, яке було включене до переліку до 1 січня має на це право, а новостворене – ні?», - дивувався депутат Валерій Діброва.

Міщук каже, що, очевидно, відтепер включати підприємства до списку повинні сільська, селищна і міська ради.

За твердженням начальника головного управління Держкомзему в області Василя Василенка дане питання не врегульоване на державному рівні, а податкова поки що офіційних коментарів щодо того, хто ж буде включати підприємства не дала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus