USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Порошенко підкупляв нардепів грошима МВФ, - Онищенко

3 Грудня 2016 13:51
Оголошений в розшук депутат Олександр Онищенко заявив, що президент Петро Порошенко неодноразово підкупляв членів Верховної Ради за просування необхідних йому ініціатив, причому гроші на це бралися в тому числі з виділених МВФ кредитів.

Напередодні повідомлялося, що Онищенко передав США компромат на Порошенка. Зі слів нардепа, протягом року він записував свої бесіди з президентом на ручний годинник з диктофоном. Перед цим СБУ оголосила Онищенко агентом Кремля, - інформує сайт "Новини".

"Гроші передавав Порошенко у себе в Адміністрації Президента, безпосередньо цим займався начальник його охорони Федоров. Йому тільки приносили звіти, скільки депутатів, які голосування", - заявив Онищенко в інтерв'ю програмі 60 хвилин телеканалу Росія-1.

З його слів, президентство Порошенка розпочалося з того, що він організував активну війну для зниження рейтингу колишнього прем'єра Арсенія Яценюка.

"Далі він мусив призначити свого генерального прокурора, свого голову СБУ, створювати законопроекти, необхідні, щоб зміцнювати його владу. Я був одним з учасників платежів при голосуванні, переговірників для прийняття тих законопроектів, які необхідні були Порошенку. Керував безпосередньо війною проти прем'єр-міністра Яценюка, яка була необхідна Порошенку, щоб його прибрати і призначити свого прем'єр-міністра", - стверджує депутат.

Онищенко стверджує, що хабарі давалися, щоб просунути рішення про зняття і призначення генпрокурора, зняття керівника СБУ Валентина Наливайченка, просуванні законопроектів щодо судової реформи.

"Всі ці законопроекти не добирали близько 70-80 голосів, які необхідно було докуповувати", - додав він.

Зі слів депутата, переговори зазвичай велися з фракціями, а гроші потім розподілялися між депутатами, але бували й випадки підкупу окремих законодавців.

Онищенко також заявив, що після того, як він полетів в Лондон, на нього вийшли спецслужби США, які проявили інтерес до озвученої інформації, а Порошенко намагався домовитися з ним про мовчання.

За даними депутата, гроші на хабарі бралися в тому числі з виділених МВФ кредитів.

Крім того, як стверджує Онищенко, з ініціативи Порошенко були зроблені незаконні дії щодо багатьох великих бізнес структур.

З його слів, переслідування українського бізнесмена Рената Ахметова припинилися, коли той заплатив гроші Порошенко. Аналогічна ситуація сталася і з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським.

Крім того, як сказав в ефірі каналу "112 Україна", пише Еспресо.TV, народний депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко намагався купити голоси у фракції "Радикальної партії" під час обрання генерального прокурора України.

"Я розповім історію, коли мене попросили поспілкуватися з Ляшком про голосування за генпрокурора. Я запитав: Олег, а скільки ти хочеш за те, щоб ваша фракція проголосувала? Ляшко відповів, що хоче 10 млн. Але коли голосування відбулося і воно пройшло, Ляшко відразу побіг до трибуни і був незадоволений, що воно пройшло повз нього", - зазначив Онищенко.

Його слова підтвердив народний депутат з фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, якого і намагалися підкупити.

"Я зробив публічну заяву про спробу підкупу з трибуни Верховної Ради", - підкреслив нардеп.

Також він зазначив, що Онищенко йому пропонував не 10 млн, а 50.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олег Показати IP 3 Грудня 2016 13:59
жахіття але похоже на правду а потім такі декларації. І де ти голубе сизий береш такі гроші? з кишень українців!
Серазовичі Показати IP 3 Грудня 2016 14:32
Які всі "чесні та порядні і не продажні"! Нафтогаз зар плата зростає в 10 разів! обібранці торгують прийняттям потрібних рішень та законів ... А для пересічних- війна.закриття лікарень .шкіл.оптимізація сільських рад .тарифи.ціни! .І що ми за народ такий. ?.
ще не зовсім свідоми Показати IP 3 Грудня 2016 15:21
після виборів ЯНУКОВИЧ повернеться в україну і запитає у шоколадних зайців, як вони вклали його "золотий батон"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus