USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура побачила у поліському селищі оборудки на 80 тисяч

18 Червня 2013 16:19
Непоодинокі випадки порушення бюджетного законодавства виявила прокуратура у Луківській селищній раді Турійського району. Тут державній скарбниці завдали збитків обсягом 80 тисяч гривень.

Про це повідомив прокурор Турійського району Олександр Сліпчук.

Прокуратурою Турійського району із залученням фахівців Держфінінспекції у Волинській області проведено перевірку додержання вимог Бюджетного кодексу України щодо розпорядження бюджетними коштами та Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у Луківській селищній раді.

Як повідомив прокурор Турійського району Олександр Сліпчук, перевірка виявила непоодинокі порушення вимог бюджетного законодавства, що завдали Державному бюджету шкоди на загальну суму понад 80 тисяч гривень.
Так, через безпідставне зарахування до бюджету селищної ради коштів від продажу земельних ділянок до Державного бюджету не надійшло більше 10 тисяч гривень.

Відсутність належного фінансового контролю за надходженням плати за послуги, що надаються бюджетними установами селищної ради, призвела до несвоєчасного надходження до спеціального фонду селищного бюджету коштів на суму понад 26 тисяч гривень. За втручання прокуратури ці кошти до місцевого бюджету уже відшкодовані.

З вини посадових осіб селищної ради окремим працівникам бюджетних установ безпідставно завищили нарахування заробітної плати на загальну суму майже 10 тисяч гривень, чим порушено вимоги Закону України «Про запобігання та протидію корупції».

«На усунення виявлених порушень прокуратура району внесла подання Луківському селищному голові. За результатами розгляду документа прокурорського реагування трьох посадових осіб органу місцевого самоврядування притягнули до дисциплінарної відповідальності. Вживаються заходи до відшкодування спричинених збитків. Наразі уже відшкодовано 36 тисяч гривень», - стверджує Олександр Сліпчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus