USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пивовари Волині шукають способи не платити податки

17 Жовтня 2014 09:44
Волинські пивоварні цього року збільшили сплату акцизного податку на 12,5 відсотка. Зокрема, згідно з підсумками 9 місяців 2014 року до держбюджету волинські пивовари відрахували 1 138 тисяч гривень акцизного податку, або на 126,8 тисячі гривень більше проти аналогічного періоду 2013 року.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Цей позитив – очікуваний, оскільки в зв’язку з ухваленням антикризового законодавства дещо збільшилися ставки акцизного податку. Разом з тим, збільшення надходжень акцизного податку в області пояснюють якісним адмініструванням та ефективним податковим супроводом суб’єктів господарювання, які спеціалізуються на пивоварінні.

Однак, зі слів керівника ГУ ДФС у Волинській області Віталія Чуя, у більшості виробників пива Волині досить вагома частка продажу пива не ідентифікованим покупцям.

«А це означає, що цілком ймовірно має місце постачання продукції власного виробництва суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі. За таких умов закон не зобов’язує сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Водночас саме цей момент нас змушує більш уважно аналізувати діяльність тих пивоварень, що не є платниками цього збору, оскільки приховуючи інформацію щодо реальних покупців пива, деякі українські пивовари фактично реалізовують товар кінцевому споживачеві. На жаль, така практика має місце, її мета - мінімізація податкових зобов’язань. Отож, ми застерігаємо місцевий бізнес від таких хибних кроків», - підкреслив Віталій Чуй.

Наразі у ГУ ДФС в області не мають підстав для звинувачень у порушеннях податкового законодавства волинських виробників пива і сподіваються на відкритість і довіру у стосунках платників податків з органами ДФС.

Нагадаємо, що відповідно до пропонованих податкової реформи та децентралізації влади акцизний податок може стати додатковим джерелом надходжень і до місцевих скарбниць.

Зокрема, нині активно обговорюється механізм поповнення місцевих скарбниць за рахунок запровадження додаткового акцизного податку. Планується, що ставку цього податку встановлятимуть органи місцевого самоврядування з врахуванням місцевої специфіки. Ставка податку може бути диференційованою від 0 до 5 відсотків для різних груп підакцизних товарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus