USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рейтинг найнадійніших банків України. Інфографіка

23 Листопада 2017 19:38
Експерти Dragon Capital і видання «Новое Время» склали рейтинг найнадійніших кредитних установ в Україні. Учасники рейтингу – це установи з числа найбільших у країні, які мають відмінне фінансове становище, прибутковість, підтримку з боку акціонерів і довіру вкладників.

Рейтинг було укладено спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital, йдеться на сайті видання.

На першому місці розташувався Райффайзен Банк Аваль – дочірня структура австрійської установи. Його чистий прибуток за дев'ять місяців 2017 року становив 4 млрд грн, а рентабельність капіталу перевищила 50% – це найкращий результат на ринку, що показує, що банк має успішну модель. Райффайзен ще й відновив кредитування, з початку року наростивши свій портфель на 14%.

У вітчизняних держбанків також немає проблем із підтримкою акціонерів: держава активно вливала і вливає в них гроші. Але жодна з таких структур не потрапила до трійки лідерів рейтингу, тому що такі банки мають слабкі фінансові показники. А ще вони не поспішають розбиратися з власними "старими хворобами".

В Ощадбанку, наприклад, невисока прибутковість. Але головне, що знижує його позицію в рейтингу, – відсутність прогресу в реформуванні корпоративного управління.

Райффайзен набрав 32 бали. Другий рядок рейтингу посів Креді Агріколь Банк з 29 пунктами. Замикає трійку найнадійніших банків Сітібанк, який набрав 27 балів.

Далі розмістилися: Ощадбанк, Укрсиббанк, Прокредит банк (всі отримали по 25 пунктів), ОТП Банк (24), Укрексімбанк і Кредобанк (обидва по 23 бали) і ПУМБ з 20 пунктами.

Як рахувався рейтинг: Місце в рейтингу визначалося інвестиційною компанією Dragon Capital, виходячи з суми балів, яку банк отримав, базуючись на таких показниках:
Достатність капіталу – відображає запас власного капіталу для покриття можливих втрат від діяльності.
Ліквідність – відображає можливість банку виконувати свої зобов'язання без затримок.
Довіра вкладників – відображає динаміку депозитів населення і бізнесу в поточному році.
Підтримка акціонерів – приналежність до надійної бізнес-групи (або держсектора) істотно підвищує шанси додаткового фінансування у разі кризових ситуацій.
Прибутковість банку – куди входить рентабельність капіталу, тобто перевищення доходів банку над витратами в розрахунку на вкладений капітал.
Якість активів – відображає частку проблемних кредитів у загальному портфелі банку.
Якісні показники – прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Журбинка Показати IP 23 Листопада 2017 20:46
А приватбанк де? Що навіть в десятку не увійшов?
ruf Показати IP 24 Листопада 2017 00:44
Брєд сивої кобили... Покровський просовує свої банки... (де лежать гроші).....
Справді Показати IP 24 Листопада 2017 07:13
Приватбанк?... Чому не увійшов? Що, тікати на??й з нього?!
лучанин до Справді Показати IP 24 Листопада 2017 16:32
він у складі ощадбанку.. тому ощад і великий..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus