USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Росія зменшила поставки газу ще в одну країну

12 Вересня 2014 09:04
Австрія недоотримала в четвер 15% газу з Росії.

Про це повідомляє віденське видання Die Presse з посиланням на дані з контрольного пункту в Доннерстаге, пише РБК.

За словами начальника контрольного пункту Вальтера Болца, коливання в постачаннях газу - нерідке явище, але зазвичай Росія швидко пояснює, чому виникла проблема. Цього разу відповідь з Москви на відповідний запит не прийшов, а тому австрійці не можуть сказати, йдеться про технічний збій на компресорній станції або є інша причина.

У Відні стверджують, що побоюватися поки нічого: у Австрії достатньо запасів газу, щоб за нинішніх невеликих обсягах споживання відчути дефіцит.

Про проблеми з поставками заявила і Словаччина, яка повідомила про недоотримання в четвер 10% від кількості, прописаного в договорі.

Вдень 11 вересня про недопоставку 45% газу з Росії повідомила польська державна нафтогазова компанія (Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo, PGNiG). У Варшаві стверджують, що дефіцит поставок зафіксований як на кордоні з Україною, так і на контрольних пунктах «Кондраткі» і «Високе» на білоруському кордоні.

У польській компанії пояснили, що PGNiG має право замовляти у «Газпрому» обсяги газу, які не перевищують встановлених чинним контрактом значень. За інформацією PGNiG, за межі цих лімітів заявки не виходили, але «Газпром експорт» їх не виконав, і пояснень не послідувало.

Про скорочення поставок газу з Росії повідомила і найбільша енергетична компанія Німеччини E.On. Її представник не уточнив, на скільки відсотків впали поставки, але пообіцяв, що їх скорочення «ніяк не вплине на ситуацію з енергетичним постачанням Німеччини» завдяки енергетичним резервам, якими володіє компанія.

«Газпром» дані про обмеження поставок російського газу до Польщі спростував. «Повідомлення інформаційних агентств про зниження поставок на адресу польської PGNiG некоректні. В даний час до Польщі поставляється точно такий же обсяг газу, як і в попередні дні - 23 млн кубометрів на добу », - повідомив РБК представник концерну.

Влітку «Газпром» неодноразово висловлював невдоволення реверсними поставками на Україну з європейських країн: глава концерну Олексій Міллер характеризував подібні поставки як «полуаферістічние». Компанія не виключала, що в поставки газу до країн, які займаються реверсом на Україну, будуть обмежені.

Крім Польщі, реверс газу в Україну здійснює Словаччина (поставки палива по газопроводу Вояни - Ужгород стартували на початку вересня) та Угорщина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нормальний Показати IP 12 Вересня 2014 09:15
Натішився яценюк реверсом газу? Будемо дровами палити взимку буржуйки...
Лучанин до Нормальний Показати IP 12 Вересня 2014 10:25
А ти насправді ненормальний, краще палити дровами ніж стояти раком перед москалями.
Нормальний до Лучанин Показати IP 12 Вересня 2014 11:45
То й пали, де*іл...
. до Лучанин Показати IP 12 Вересня 2014 13:01
І заводи,і ТЕЦи? палити...іди дрова готуй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus