USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ринок житла в Україні – у десятці найгірших у світі

4 Квітня 2011 15:15
Глобальна консалтингова компанія Knight Frank опублікувала рейтинг найгірших у світі ринків житла – Україні у ньому відвели третє місце.
Згідно з дослідженням, зниження цін на ринку нерухомості в Україні становило 7,8% в 2010 році. На думку фахівців, таку ситуацію спровокувало зростання інфляції і падіння ділової активності в країні, – пише Gazeta.ua.
На першому місці в рейтингу опинилася Ірландія. Там за минулий рік квартири подешевшали на 10,8%. Фахівці Knight Frank підкреслили, що ця країна стала найбільш постраждалою серед членів Євросоюзу в результаті глобальної економічної кризи. Банківський сектор Ірландії, що досі не відновився, вже назвали «одним з найдорожчих в історії».
Влада країни висловила намір націоналізувати його і оголосила про необхідність вливання 70 мільярдів євро. Ситуація з банками вкрай негативно позначилася на ринку нерухомості.
Друге місце в рейтингу експерти Knight Frank віддали Литві. Вартість житла в цій країні за минулий рік впала на 10,%. Однак на поточний рік аналітики дали позитивний прогноз, припустивши, що зниження рівня безробіття й інфляції посприяє одужанню місцевого ринку нерухомісті.
Крім того, до десятки рейтингу увійшли Хорватія (7,2%), Дубай (6,1%), Греція (6%), США (4,1%), Португалія (4%), Японія (3,6%) й Іспанія (3,5%).
У той же час, ринок нерухомості в Росії істотно не змінився за 2010 рік. Квартири там подорожчали на 0,9%.
Фахівці Knight Frank зазначили, що світовий ринок житла продовжує перебувати в стагнації.
«Кілька найбільших економік світу слабшають під вагою їх власної житлової бульбашки», - йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus