USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Цього літа оздоровили майже половину школярів Луцька

15 Жовтня 2014 17:18
Понад 9 тисяч маленьких лучан оздоровили протягом 2014 року за кошти з міського бюджету та за державні субвенції.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 15 жовтня, повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Олексій Веремійчик

З 20 тисяч луцьких школярів оздоровили 9 тисяч

Так, у Луцьку мешкає 20 606 дітей шкільного віку. За станом на 10 жовтня 2014 року відпочинком та оздоровленням охопили 9273 дитини пільгових категорій. З них: 4989 – обдаровані та талановиті діти; 1247 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 2029 – діти з багатодітних сімей; 224 – діти з малозабезпечених сімей; 389 – діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 138 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 243 – діти-інваліди, які здатні до самообслуговування та можуть перебувати у таборах відпочинку; 12 – діти працівників агропромислового комплексу; 2 – діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків або загинули від нещасних випадків на виробництві.

Скільки дітей відпочило в санаторіях

На відпочинок у санаторій «Згорани» відправили 23 дитини військовослужбовців-учасників АТО.

Відпочинок та оздоровлення дітей шкільного віку проводили у пришкільних таборах, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» та інших профільних таборах.

Протягом червня 2014 року за індивідуальним графіком працювало 26 пришкільних таборів денного перебування, у яких відпочило 2166 дітей.

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» у 3 зміни відпочило 627 дітей пільгових категорій. Із 12 червня до 2 липня 2014 року в таборі працювала літня школа «Ерудит» для 207 дітей, котрі мали досягнення у навчальній, науковій, спортивній сферах діяльності. Обдаровані діти мали можливість навчатися та відпочивати. Високопрофесійний педагогічний склад вчителів забезпечив якісне, науково-пізнавальне, з елементами пошукового та випереджувального навчання. Нестандартність підходів до організації і проведення таких заходів забезпечила активне залучення дітей у конкурси і турніри, активізуючи їх навчальний інтерес.


Що таке підлітковий дім

Служба у справах дітей займалася оздоровленням дітей, що проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. У таборі денного перебування «Підлітковий дім» відпочило 50 дітей, які були забезпечені дворазовим якісним харчуванням, для них організували низку спортивно-масових заходів, спрямованих на їх фізичний та інтелектуальний розвиток.

Міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» організував відпочинок для 80 юних спортсменів у таборі денного перебування. Діти проводили змагання у клубах за місцем проживання, на відкритих спортивних майданчиках. Завершенням зміни для юних спортсменів стало 4-х денне перебування та проживання у наметовому містечку на озері Світязь.

Відділ у справах сім’ї та молоді, відповідно до вимог чинного законодавства, з дотриманням процедури державних закупівель придбав путівки за кошти з міського бюджету. За рахунок обласної субвенції направили на оздоровлення: 295 дітей у дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» села Забороль Луцького району та 11 дітей у Волинський санаторій матері та дитини «Турія», що у Ковелі.

Протягом 2014 року 54 дитини з пільгових категорій відправили на відпочинок в Український дитячий центр «Молода Гвардія».

До слова, підбір та направлення дітей на оздоровлення та відпочинок в УДЦ «Молода Гвардія» ще триває, адже даний оздоровчий заклад працює протягом року.


То скількиж виділили на оздоровлення

Усього на проведення оздоровчої кампанії у місті Луцьку виділили 2 мільйони 363 тисячі гривень, із них: з місцевого бюджету – 1 мільйон 600 479 гривень, з обласної субвенції - 588 800 тисяч гривень, додатково залучених батьківських коштів – 174 325 гривень.

Разом з тим при підготовці до проведення оздоровчої компанії у місті виникають і нагальні проблеми, які потрібно вирішувати. Наприклад, дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» потребує встановлення огорожі по периметру табору, оновлення меблів у кімнатах. Існує проблема і з придбанням каркасу басейну та проведення будівельних робіт щодо його встановлення.

Хоча і існує проблема у зв’язку з недостатнім виділенням коштів для укомплектування медичних пунктів лікарськими засобами під час роботи таборів денного перебування, проте управління охорони здоров’я було забезпечило якісне медичне обслуговування учнів в оздоровчих закладах, систематично здійснювало контроль за санітарно-епідеміологічним станом дитячих оздоровчих закладів, організацією харчування та охороною життя та здоров’я дітей.

У всіх дитячих таборах на належному рівні проводилася виховна, культурно-масова та фізкультурно-спортивна робота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ага Показати IP 15 Жовтня 2014 18:04
Санаторій "Турія" обнагліли зовсім - дітей, що поїхали цього року по чорнобильських путівках селили в кімнатах схожих на бараки, де навіть тумбочок кожному нема, рушників не видають, постіль за 21 день ні разу не поміняли,в кімнаті нема навіть умивальника, туалет на поверсі, дитині, яку направили з діагнозом сколіоз, порушення постави, призначили масаж один раз на тиждень, тобто за весь курс лікування сеансів масажку було аж 3, мінеральної води не давали зовсім, що це в х..ра за санаторно-курортний сервіс і лікування?
Ада Показати IP 15 Жовтня 2014 19:46
Пришкільні табори не для відпочинку дітей, а для відмивання грошей.
Хлоп до Ада Показати IP 15 Жовтня 2014 21:06
То сидiть с дитиною самi, хто примусив вiддавати в табiр?
ZZ до Хлоп Показати IP 16 Жовтня 2014 13:52
Що за дурнувата репліка? Держава щороку виділяє гроші на оздоровлення дітей в таборах та санаторіях, то чого я маю відмовлятись від путівки, що належить моїй дитині за законом, а не в результаті, якихось махінацій чи фальсифікацій? За ті гроші, що коштує путівка і які перераховує держава можна цілком нормально оздоровлювати дітей, а не відноситись до них, як до непотребу, який додає бач зайвого навантаження персоналу, і селити в хлівах , без елементарних зручностей, як це роблять в тій же Турії. До речі про те щоб видавати гроші, які коштує путівка на руки і мови нема, хоча за майже три тисячі хоч десяти- чотирнадцяти денний скромний, але комфортний і нормальний відпочинок дитині можна організувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus