USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Скільки коштів потрібно, щоб зібрати дитину до школи у Луцьку

5 Серпня 2016 10:03
Останній місяць літа для усіх татусів і матусь сповнений турботами. Вони бігають магазинами-ринками у пошуках шкільного причандалля. Перед Днем знань найбільші витрати очікують на батьків першачків, адже їм доведеться купити геть усе – від ручки до шкільної форми.

Навіть якщо вибратися на закупи заздалегідь, то гроші зекономити не вийде. Хоч продавці й запевняють, що ціни набагато нижчі за минулорічні, бо впав долар. Однак це не зовсім так. Цьогоріч вони просто не піднялися.

Журналісти газети Волинські Новини дослідили ціни на луцьких ринках, - йдеться в номері 27 від 4 серпня.

Щоб зібрати чадо в школу, батькам доведеться викласти кругленьку суму. І це лише на шкільну форму, а потрібно ще й портфель, і зошити, і спортивний костюм та кросівки.

Якщо вирішили придбати усі потрібні речі для школяра на ринку, то це обійдеться у понад дві тисячі гривень. Ці гроші підуть лише на одяг. За них можна купити: найдешевший портфель – від 350 гривень, форму (піджак та штани) – від 500 гривень, дві сорочки або блузки – від 700 гривень та пару взуття – від 500 гривень. У фірмових магазинах витратити доведеться набагато більше.

На ринку можна придбати дешевший одяг китайського або турецького виробництва. Є й українські виробники. Ціна шкільної форми стартує від 500 гривень, із спортивним костюмом та кросівками можна вкластися у 1200 гривень. Сорочка коштує 300 гривень, а спідниця – від 250 до 400.

Якщо купувати форму окремо, то дешевше не вийде. Адже одні штани вартують на ринку щонайменше 250 гривень, піджак – від 300 гривень. Для дівчинки треба буде купити ще й спідницю або сарафан – 400 гривень. У кого з грошима зовсім скрутно, можна знайти минулорічні сарафани, вони вартуватимуть не 400, а 250 гривень. Найдешевший китайський ранець на ринку вартує 350 гривень, кращої якості – 650 і більше. У магазині така покупка буде значно дорожчою.

Пані Наталя торгує на ринку вже понад 20 років. Жінка розповідає, що майже всі канцтовари – китайські, українського практично немає. Запевняє, що батьки школярів уже досить активно розпочали скуповуватися. Продавчиня каже, що більшість лучан беруть товари ті, що дешевші. Економлять на пластилінові та на дорогих ортопедичних наплічниках.

«Долар росте – біжіть по канцтовари! Бо якщо суттєво підніметься, то усі товари відразу подорожчають. Покупці орієнтуються в основному по сімейному бюджету. Мало хто купує щось дуже дороге. Зараз позавозили наплічники, вартують понад тисячу гривень. Вони китайські, хоч на етикетках пише, що вироблені в Німеччині», – каже пані Наталя.
Ціна на канцтовари на ринку також суттєво відрізняється від цін мережевих супермаркетів. Наприклад, на базарі твердий клей вартує три гривні, а в супермаркеті за нього доведеться віддати майже десять. На ринку вартість найдешевшого щоденника у твердій палітурці – від 20 гривень, у звичайній – від 15, найдорожчого у шкіряній обкладинці – 85 гривень. Один зошит на 12 аркушів у тонкій палітурці коштує від 1,75 гривні до 3 гривень, найдешевша ручка – 1 гривню, найдорожча – майже 20.

Набір хороших кольорових олівців – 94 гривні. Лінійку можна придбати від 1 до 14 гривень. За 50 копійок уже не купиш нічого, навіть гумка тепер вартує щонайменше гривню, стругалка для олівців – від 1 до 20 гривень, пенал – від 15 до 100. Пенали з цікавими візерунками вартують аж 175 гривень.

За обкладинки для книжок доведеться викласти майже 40 гривень, для зошитів – 30. Якщо купувати окремо, то одна обкладинка на зошит коштуватиме від 75 копійок до 2 гривень, на книжки – від 4 гривень.

Для того, аби придбати усе обмундирування школяра, треба витратити понад три тисячі гривень. Покупці цінами приголомшені. Адже, щоб зібрати до школи трійко дітей, треба було відкласти чималеньку суму ще взимку.

Лілія БОНДАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
уКРАЇНЕЦЬ Показати IP 5 Серпня 2016 11:26
Може трішки почекати та відразу женити чи заміж...
ооо Показати IP 5 Серпня 2016 19:10
Якого року ціни написані ?
олександр Показати IP 5 Серпня 2016 20:43
я йому дам 1 гр хай мені купить ручку най дишевшу як там пишуть заблюють очі більше такого не пишить ,
Ад Показати IP 8 Серпня 2016 10:34
Множте на 1,5, чи навіть на 2 !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus