USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Соціальні виплати контролюватимуть ретельніше

29 Лютого 2016 14:05
Соціальні виплати ретельно контролюватимуть. Соціальні інспектори з 1 січня 2017 року працюватимуть по-новому. Про це інформує видання Bortsi.

Кабінет Міністрів схвалив поданий міністром соціальної політики Розенком проект закону України «Про забезпечення державного контролю у сфері соціальної підтримки», мета якого – посилити адресність надання окремих видів соціальної підтримки через підвищення ефективності діяльності інституту соціальних інспекторів шляхом здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері соціальної підтримки.

Зокрема, законопроект спрямований на забезпечення ефективного контролю правильності застосування законодавства у сфері надання соціальної допомоги та соціальних послуг; своєчасного запобігання та виявлення випадків порушень при призначенні соціальної підтримки.

Крім того, буде здійснюватися дієвий моніторинг і аналіз осіб, які потребують державної допомоги, зокрема, на підставі даних верифікації Мінфіну та інформаційних систем інших органів виконавчої влади.

Посада державного соціального інспектора буде виведена з місцевих органів соціального захисту населення, діяльність яких вони повинні контролювати, і включена в тому ж кількості структурних підрозділів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, органу виконавчої влади Республіки Крим (Міністерство соціальної політики Автономної Республіки Крим). Діяльність такої соціальної інспекції дозволить забезпечити ефективність програм соціальної підтримки і спрямовування коштів на захист найбільш нужденних громадян, переконані у Мінсоцполітики.

З вищезазначеного слідує, що в державі створять нову структуру, типу соціального контролюючого органу, завданням якого буде перевірка усіх одержувачів державних допомог та субсидій. Для підготовки буде надано увесь 2016 рік, впродовж якого створять усю базу на основі даних верифікації Мінфіну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тая Показати IP 29 Лютого 2016 16:44
А ви проконтролюйте ці виплати людям, Які мають психічні відхилення.Здорові бугаї, пють водку, а вони одржують по дві пенсії.Це хто таке придумав? Просто жах
Ірина Таран Показати IP 29 Лютого 2016 16:54
Виплати на дітей урізали, одиноким матерям взагалі забрали, що там ще контролювати
Тарас Чурило Показати IP 29 Лютого 2016 16:56
МВФ скаже,то скоро заберуть все...
Юлія Парій Показати IP 29 Лютого 2016 20:40
Соціальні виплати в тисячу гривень ще й контролювати треба? Мали б якийсь сором

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus