USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

НБУ вводить в обіг срібну монету з князем Володимиром

26 Липня 2015 08:00
Нацбанк вводить в обіг монету, присвячену діяльності князя Володимира та тисячоліттю з дня його упокоєння. Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, 26-го липня своє День народження святкуватиме древній Ладомир – Володимир-Волинський. Разом із Днем міста відзначатиметься і 1000-ліття із дня смерті князя Володимира Великого.

Срібна монета номіналом 20 гривень важить понад шістдесят грамів. НБУ впевнено називає цю монету найкращою, з тих, які випускав банк. Нумізматам вона обійдеться у майже тисячу сто гривень, проте в Нацбанку запевняють, що колекціонери вже вишикувались у чергу.

Сама постать князя і фрагмент стародавнього Києва виділені позолотою. На аверсі зобразили срібляник - одну з перших монет, які карбували в Київській державі, а також назви племен, які населяли територію Русі.

На реверсі - сам князь і чотири медальйони з його здобутками - Хрещення Київської русі, економічний розвиток, захист кордонів і друк перших державних грошей.

До того ж майстри банкнотного двору візуально зістарили монету, щоб наблизити публіку до тих часів.

"Дійсно, вона справляє враження, над нею є таке нашарування часу, що допомагає глядачеві ще більше увійти в цей образ і в ті часи", - розповів керівник відділу розроблення дизайну банкнотно-монетного двору НБУ Роман Чайковський.

Раніше Інформаційне агентство Волинські новини повідомляло, що що відомий володимир-волинський бард, джазовий співак Сергій Шишкін презентував новий кліп та пісню під назвою “Скажи, Володимире” до цієї пам'ятної дати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OLDEN Показати IP 26 Липня 2015 13:46
Друк?! Державних грошей?!) Це тисячу років тому?)
Душман Показати IP 26 Липня 2015 16:27
Жодна монета у Луцьку в НБУ не потрапила в продаж (пішла для "своїх")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus