USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стан доріг не врятували навіть 6 мільйонів гривень

12 Березня 2013 08:27
Попри використані на утримання доріг Ковельського району 5,7 мільйона гривень, їх стан лишається незадовільним, - йдеться на сайті прокуратури області.

Так, Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха провів міжвідомчу нараду, на якій обговорили стан додержання в Ковелі та Ковельському районі законодавства у сфері автомобільного транспорту та автодорожнього комплексу.

У нараді взяли участь керівники Ковельської міської ради та районної державної адміністрації, начальники Ковельського МВ УМВС України у Волинській області та Ковельського міськрайвідділу Управління Держтехногенбезпеки у Волинській області.

Виступаючи перед учасниками наради, Василь Лопоха зауважив, що в діяльності органів влади та місцевого самоврядування міста та району наявний ряд недоліків та прорахунків, пов’язаних з організацією роботи по дотриманню законодавства у сфері транспорту.

Допускають порушення вимог законів у своїй діяльності також органи державного контролю.

Так, незважаючи на освоєння 5,7 мільйона гривень на утримання доріг, через неналежне виконання обов’язків керівниками органів влади та місцевого самоврядування, відсутність належного контролю з їхнього боку за використанням бюджетних коштів, стан автомобільних доріг залишається незадовільним.

Упродовж минулого року встановили випадки використання Ковельською міською радою бюджетних коштів, спрямованих на утримання та обслуговування доріг, усупереч їх цільовому призначенню. Виявлялися й порушення вимог державних будівельних норм та державних стандартів України при здійсненні ремонту, реконструкції доріг тощо.

У 2012 році міжрайонною прокуратурою на виявлені порушення на автомобільному транспорті та у сфері автодорожнього комплексу внесено 7 подань, 2 протести, до дисциплінарної відповідальності притягнули 7 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.

За результатами проведення міжвідомчої наради її учасники розробили спільні узгоджені заходи задля забезпечення безумовного виконання у Ковелі та Ковельському районі законодавства у сфері автомобільного транспорту та автодорожного комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus