USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Страйкарі з ЛПЕ пікетували відомство Клімчука, але сперечалися із Шибою. Фото

14 Травня 2010 13:48
Кілька десятків працівників Луцького підприємства електротранспорту, які декілька днів тому оголосили безстроковий страйк 14 травня пікетували приміщення Волинської облдержадміністрації.

Основні вимоги протестуючих - виплатити заробітну плату. За словами працівників їм не дають зароблених грошей з грудня 2009 року.

Пікетувальники зазначають, що через безгрошів’я багато з них мають проблеми зі здоров’ям. Страйкарі нарікають, що адміністрація підприємства змушує кожного дня страйку підписувати акти, згідно з ними, працівник погоджується, що не виконують трудових обов’язків без поважних причин.

Страйкарі заявляють, що їх дії законні. В той час як завідувач сектора правового забезпечення ВОДА Володимир Демидюк, який вийшов до людей, посилаючись на статтю 18 Закону України «Про транспорт», сказав, що страйк працівників електротранспорту незаконний.

(У статті 18 Закону України «Про транспорт» написано: «Припинення роботи (страйк) на підприємствах транспорту може бути у разі невиконання адміністрацією підприємства умов тарифних угод, крім випадків, пов'язаних з перевезенням пасажирів, обслуговуванням безперервно діючих виробництв, а також, коли страйк становить загрозу життю і здоров'ю людини» - «ВН»).

Працівники кажуть, що їх залякують, викликаючи до суду у зв’язку з участю у страйку.

Близько 12-ї години до мітингувальників вийшли заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко, луцький міський голова Богдан Шиба, його заступник Петро Гоцалюк, керівник Федерації профспілок у Волинській області Іван Карпомиз.

«Те, що ви страйкуєте – це заважає. Ще тиждень тому було вирішено питання аби погасити заборгованість 2,8 мільйонів повністю. Ми чекатимемо сьогодні повну суму», - сказав Башкаленко. Заступник закликав страйкуючих вийти на роботу. Та, не зважаючи на заклики влади, люди виходити на роботу без коштів не збираються.

Страйкарі нарікають, що з ними не спілкується керівник підприємства Костянтин Патракєєв, а лише «годує їх цифрами». Вони вимагали звільнення нинішнього керівника і притягнення до відповідальності колишнього – Івана Кубіцького. Патракєєв не прибув і на страйк, так як, за інформацією Гоцалюка, перебував у прокуратурі області.

В словесній перепалці між Богданом Шибою та працівниками підприємства меру закидали, що він роздає пільгові посвідчення, через які підприємство банкрутує. Шиба в свою чергу заявив, що підприємство «не поліклініка», аби він їй зарплату платив: «Я жодною обіцянкою вас не кормив. Треба щоб підприємство повноцінно працювало і виручку привозило. 70 тисяч від вас було два дні, коли продавали місячні талони», - казав Шиба.

Богдан Шиба зазначив, що вже з наступного тижня на «Луцьке підприємство електротранспорту» чекають зміни.

«Реорганізація підприємства буде почата з наступного тижня, аби раціонально використовувалися ті транспорті засоби які є, бо поки що використовується неефективно. Хоча міська влада наперед заплатила за пільгові перевезення, було встановлено економічно обґрунтовану вартість проїзду, але «ручка» підприємства істотно не піднялася. Видно, не ефективна структура підприємства, чи за багато персоналу», - прокоментував Шиба.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
WS Показати IP 14 Травня 2010 14:08
Ось вам результат недолугого керівництва. Перетворили Луцьк на Турійськ. За Кривицького не хотіли сідати в повну маршрутку, принаймні 15 та 9 було вдосталь. Тепер чекаєш півгодини - в результаті не можеш залізти. Докерувалися.
до WS Показати IP 14 Травня 2010 14:37
Ну не брешіть вже так примітивно! Та ніхто добрим словом не згадує ті смердючі, старі німецькі буси, які були маршрутками при Кривицькому! І інтервалів по півгодини немає. А страйкуючим тролейбусникам можна сказати одне - менше будете красти, буде зарплата. Ну ще нехай "подякують" уряду Азарова, що вчасно платить їм за пільги.
Глядач Показати IP 14 Травня 2010 15:04
до до WS то не агрумент. при Кривицькому певний час їздили і новенькі Івеко. А тепер часто можна побачити перекособоченого китайця з аварійкою. А що буде ще через три роки? А головне - раніше маршрути були зрозумілі. і від там-тама до відродження доїхати можна було за 15 хв
Лучанин Показати IP 14 Травня 2010 16:06
Не в тому тут проблема. Просто держава наплодила пільговиків, а дотувати підприємство не дотує. Потрібні реформи, пільговикам надавати кошти на проїзд. Нехай їздять чи проїдають, їхні проблеми. А в транспорті повинні платити усі. В Pосії, Білорусії вже давно відмовились від пільгового проїзду.
DDD до Лучанин Показати IP 15 Травня 2010 11:46
Про які ви там надані кошти на проїзд пільговикам говорите. Підприємства держава дотує у повному обсязі. А в тому що вони позажиралися і не платять людям заробітню платню пільговиків провини зовсім немає. В більшості людей пільги заслужені і неварто розкривати рота по цьому питанню.
Підтримую лучанина Показати IP 14 Травня 2010 16:44
Цілком згодна з вами. Дайош адресну допомогу!!!
Роман Показати IP 14 Травня 2010 16:46
до Глядача. ага, новенькі івеко за 3 місці ставали старими газелями. і дуже було приємно біля кожного стовпа зупинятись. хоча на мою думку ці проміжні зупинки треба теж повідміняти.
Перевізник Показати IP 14 Травня 2010 17:55
Перекособочений "китаєць" - це приміський автобус, в місті таких немає.
Ще один Лучанин Показати IP 14 Травня 2010 20:41
Я гадаю, що проблема не в пільговиках, а в керівництві ЛПЕ та міста зокрема. Напевне в Патрикеєва зарплата не 1500-2000 грн. на місяць, а на один нулик більше! КРАСТИ МЕНШЕ ПОТРІБНО ТА ХАБАРі-ВІДКАТИ ганяти, то і виручка була б та й на зарплату вистачало, я певний що і штат адміністрації ЛПЕ рази в 3 скоротити можна. Фактично бути монополістом 9 та 15 маршрутів, які є надприбутковими та неплатити людям ту нещасну зарплату??? Саджати таких керманичів!
СаньОК Показати IP 14 Травня 2010 21:29
Треба пересісти на велосипеди!
hg Показати IP 15 Травня 2010 08:55
Погоджуюся з тим, що проблема, є у пільговиках, але не тільки у них.... Працівники правильно зробили, що не вийшли на маршути... Людина, яка не отриммує гроші за свою роботу, не може безпечно виконувати свою роботу, тим більше що дані працівники мають свої певні обовязки і перевозять людей.. Потрібно проводити реформи...однак їх ніхто робити не хоче...а працівники стали заручниками...
знавець Показати IP 15 Травня 2010 13:53
не будьте дітьми. шиба загнав лізінгом тролейбусників в боргову яму. і вже поговарюють про передачу всіх лізінгових маршруток в приватні руки разом із найкращими маршрутами 9 та 15. може це іврятує підприємство, але Шибу за це треба підвісити за.....Що ми і зробимо на виборах.
Стерх Показати IP 15 Травня 2010 14:14
Ни одно комунальное предприятие не стало умелым собственником в нашем городе,скорее всего это хорошие "прачечные" ,остальной шум для публики.А так же КП используют,чтобы законно отбирать выгодные предприятия,естественно "в інтересах гвомади".
OrestN Показати IP 15 Травня 2010 22:00
Пора розганяти таку "дбайливу" владу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus