USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У 1,5 рази збільшилася сума автоматично відшкодованого ПДВ

16 Серпня 2013 11:19
За 7 місяців 2013 року майже на 37 мільйонів більше повернули підприємствам Волині податку на додану вартість, ніж торік, поінформували в інформаційно-комунікаційному відділі Луцької об'єднаної державної податкової інспекції.
Загалом, за 7 місяців 2013 року в Луцькій ОДПІ підприємствам повернули 211,8 мільйонів гривень податку на додану вартість, із них 103,3 мільйона гривень - в автоматичному режимі. Це на 36,9 мільйонів гривень більше порівняно з відповідним періодом торік.
«Автоматичне відшкодування значно підвищує конкурентоздатність підприємств, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, і тому ми очікуємо, що кількість підприємств, які претендують на відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі значно збільшиться. Хоча для багатьох платників механізм такого відшкодування залишається недоступним через низький рівень заробітної плати», - прокоментувала начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій Луцької ОДПІ Галина Куньчик.
У Луцькій інспекції Міндоходів зазначили що, відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 рази.

Довідка: щоб отримати право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість, платники повинні бути включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, і не перебувати у судових процедурах банкрутства, не мати податкового боргу тощо. З повним переліком вимог щодо платників, які мають право на отримання відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, можна ознайомитися у Податковому кодексі України пункт 200.19 стаття 200.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus