USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Тариф для теплової генерації досяг рекордного максимуму

6 Жовтня 2016 19:24
Тариф на електроенергію для теплової генерації у вересні зріс до рівня 1,26 грн/кВт-год у порівняні з 1,16 грн/кВт-год у серпні.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ДП "Енергоринок", пише Економічна правда.

Відповідний тариф, який є новим історичним максимумом, склався на Оптовому ринку електроенергії з 21 по 30 вересня.

При цьому ціна продажу електроенергії в ОРЕ "Енергоатомом" становила 0,51 грн/кВт-год, Гідроелектростанціями - 1,07 грн/кВт-год та виробниками, що працюють за "зеленим тарифом" - 5,39 грн/кВт-год.

Як відомо, за роки президентства Віктора Януковича холдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, створений в Донецьку на початку 2000-х, фактично став монополістом на енергетичному ринку.

Зараз компанія олігарха контролює 76% ринку теплової генерації і 27% загальної, в 2014 році на її частку припадало 99% експорту української електроенергії.

Згідно з даними за перше півріччя 2016 року, на підприємства ДТЕК припадає 88% видобутку вугілля в Україні.

Раніше колишній член НКРЕ Андрій Герус повідомив, що через збільшення виробітку товарної продукції у теплової генерації, виручка теплоелектростанцій зросла на 20% у порівнянні з червнем та на 36% у порівнянні з травнем.

Як відомо, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну". До слова, Андрій Герус подав до суду на "Роттердам+".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 6 Жовтня 2016 21:15
При каких делах тут Янукович? Его уже два года как нет.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 10:00
луцьктепло вимагає від мешканців проводити повірку лічильників тепла за власний рахунок(погрожуючи, що у іншому випадку оплата буде вестись не згідно лічильника, а по квадратурі) хоча закон,який вступив в силу з 1 січня 2016року, ясно говорить, що повірку повинне проводити за свій рахунок луцьктепло, а вартість повірки закладається в тарифи, коли цими питаннями займеться прокуратура, скільки ще ми будемо терпіти цей " луцьктепловський бєспрідєл"
до 123 Показати IP 7 Жовтня 2016 11:18
ти д...л?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus