USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Торговці алкоголем і тютюном на Волині порушили закон на 660 тисяч

22 Листопада 2013 15:00
Працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Волинській області у січні-жовтні 2013 році здійснили 207 перевірок місцевих підприємств, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Їх результат - 389 порушень чинного законодавства.
Зокрема, фахівці Міндоходів зафіксували 27 випадків, коли підприємці торгували алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій.
Як свідчать матеріали перевірок, не всі представники підприємницької спільноти на Волині дотримуються умов цінової політики. Зокрема, виявлено 76 фактів продажу тютюнових виробів за завищеними цінами. Що стосується алкогольних напоїв, то співробітники Міндоходів 93 рази фіксували випадки, коли бізнесмени торгували оковитою за цінами, нижчими за встановлені мінімальні ціни.
Аби мати більший зиск, волинські підприємці у 15 встановлених випадках зберігали та реалізували алкоголь, тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку або без таких марок. В торгівельних крамницях, а це - 27 встановлених випадків, алкогольні напої реалізували на розлив, хоч самі торгівці не мали оформлених документів, які б підтверджували відповідний статус суб’єкта громадського харчування.
Не роблять честі деяким місцевим суб’єктам господарювання встановлені факти реалізації алкоголю та тютюну неповнолітнім, - наголошують у ГУ Міндоходів у Волинській області.
Зокрема, встановлено 6 фактів,коли підприємці реалізували особами, які ще не досягли 18 років, слабоалкогольні напої та 8 аналогічних випадків продажу цигарок.
Окрім того, волинські підприємці не завжди мають супровідні документи на алкогольну і тютюнову продукцію, окремі з них не застосовують РРО та, відповідно, не видають розрахункові документи. Саме такі порушення фахівці Міндоходів виявляють найчастіше.
Важливо, що здійснюючи такі перевірочні заходи, працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів Волині вилучили з реалізації сумнівні алкогольні напої та тютюнові вироби на суму понад 6 тисяч гривень.
Порушники чинного законодавства у сфері обігу алкоголю і тютюну вже сплатили фінансові санкції в сумі майже 660 тисяч гривень.
Довідка:
За станом на 1 листопада 2013 року на території області діє 2709 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2136 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus