USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціна нафти в 150 доларів за баррель обернеться кризою, - експерти

12 Березня 2011 16:20
Голова підкомітету Верховної Ради з питань цін і тарифів на послуги Валентин Ландик вважає, що якщо ціна бареля нафти перевищить 150 доларів - почнеться новий виток світової економічної кризи, тому країни експортери нафти і Росія повинні припинити подорожчання палива.

Про це Валентин Ландик заявив 11 березня в рамках експертного опитування ДФ Інституту Горшеніна «Чи подорожчає в Україні бензин у зв'язку з революціями на Близькому Сході?».

«Подорожчання бензину не виключено. Але згадуючи нещодавні виступи Путіна і Обами, можна сказати, що якщо ціна бареля нафти марки Brent перескочить позначку 150 доларів, то розпочнеться другий етап економічної кризи. Але я не думаю, що варто очікувати різке подорожчання. Вже сьогодні барель нафти марки Brent коштує 115 доларів. Це дуже висока ціна і вона продовжує зростати», - зазначає голова підкомітету.

«Країни ОПЕК і Росія повинні припинити її зростання, щоб запобігти економічну рецесію і обвал ринку енергоносіїв, який ми бачили в 2008 році. Тим більше, що цього буде домагатися і США, на цю країну припадає 25 відсотків світового споживання нафти. Росія теж у цьому зацікавлена», - сказав Валентин Ландик.

Як раніше повідомляло ІА «Міст-Дніпро», Директор Київського Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що якщо ціна на нафту на світових ринках буде рости, для України російська нафта обійдеться дорожче. У цьому питанні розраховувати на братерські почуття Росії до Україна не варто, - повідомляє «Левый берег» .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus