USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ціни на бензин в Україні знову зросли

7 Квітня 2011 10:27
В Україні було встановлено новий ціновий коридор на пальне - 9,85 грн. за літр бензину марки А-95 та 9,35 грн. - за літр дизельного пального.
Як повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, таке рішення було прийнято учора на засіданні експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерго, - повідомляє Gazeta.ua.
Головуючий на засіданні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що наступного тижня відбудеться чергове засідання експертно-аналітичної групи, на якому, зокрема, розглядатиметься питання вартості пального після зменшення акцизів на моторні палива.
Міністр нагадав, що 6 квітня 2011 року, у зв'язку із складною ситуацією на ринку нафти та нафтопродуктів, на засіданні уряду було прийнято постанову про схвалення законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставок акцизного податку на моторні палива.
Законопроект, яким на 50 євро зменшується акциз на тонні бензину та на 30 євро на тонні дизпалива, буде розглянутий Верховною Радою України як першочерговий.
Нагадаємо, Міненерговугілля для стабілізації цін на нафтопродукти наприкінці березня запропонувало повернутися до старих ставок акцизного збору, які діяли в Україні до 1 січня 2011 року. Зокрема, знизити акциз на бензин на 27,5% - з EUR 182/тонна до EUR 132 / тонна.
Міністерство вважає за необхідне значно знизити акцизний збір і на дизельне паливо.
Слід також зазначити, що у березні верхня межа коридору бензину А-95 становила 9,5 грн/л.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus